Politie Groningen

Woensdag 23 augustus 2006

Er zijn vandaag 5 berichten

Provincie Groningen, 23-08-2006

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op verschillende locaties een
verkeerscontrole gehouden. In de Oosterstraat zijn 34 bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van een gesloten verklaring. Op de kruising van de Oude Ebbingestraat met de Turfsingel zijn 29 bekeuringen uitgereikt voor rijden door rood licht. In beide gevallen zijn de bekeuringen zowel aan fietsers als aan automobilisten uitgereikt. Bovendien zijn in de Oude Ebbingestraat nog twee automobilisten bekeurd: eenmaal voor foutief parkeren en eenmaal voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Groningen: vislijn gespannen

Een 25-jarige bromfietsster uit Groningen is dinsdagavond op de Froukemaheerd in haar woonplaats gewond geraakt. Onbekenden hadden daar een vislijn over het fietspad gespannen. De vrouw kwam ten val tegen een hekwerk. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Vlagtwedde: automobilist verleent geen voorrang

Een 30-jarige inwoonster van Vlachtwedde is gistermiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Wilmerskamp in haar woonplaats. De vrouw was de inzittende van een 35-jarige plaatsgenoot. Deze automobilist verleende geen voorrang aan een 22-jarige automobilist uit Elim. De vrouw uit Vlachtwedde is naar een ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.

Scharmer: bromfietser op snelweg

De politie heeft dinsdagnacht een 20-jarige man uit Sappemeer aangehouden bij een benzinestation op de A7 nabij Scharmer. De man reed op een bromscooter op de A7 richting Hoogezand. Hij kreeg van de politie een proces-verbaal. De man is onder begeleiding van de politie over de vluchtstrook naar de eerste afrit begeleid. Daarna kon hij zijn weg vervolgen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 456, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Farmsum, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 500, aantal overtredingen: 60, hoogst gemeten snelheid: 82 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.