Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vip-dorp Bavaria City Racing op Noordereiland

Het centrum van Rotterdam en het Noordereiland stonden afgelopen zondag 20 augustus geheel in het teken van de tweede editie van Monaco aan de Maas.

Demonstratie en parade van raceautos
Op die dag vond in de binnenstad namelijk de Bavaria City Racing plaats, een demonstratie en parade van nationale en internationale raceautos en coureurs uit de hoogste raceklasses.

Start op Willemsbrug
Nieuw in 2006 was dat de route startte op de Willemsbrug. Het parcours liep verder via de verlengde Willemsbrug, Blaak, Coolsingel, Hofplein, Pompenburg en voerde in omgekeerde richting weer terug naar de finish op de Willemsbrug.

Vip-dorp en paddock Noordereiland
Het Noordereiland in de deelgemeente Feijenoord huisvestte het Vip-dorp en de paddock (= coureurskwartier) van de Bavaria City Racing. Heel wat genodigden uit het binnen- en buitenland waren hier aanwezig. Onder hen bevond zich ook Robbert Baruch, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord.

Evenement met allure
Robbert: Ik vond het prachtig om dit spektakel van dichtbij mee te maken. Het was een evenement met allure en ik ben verheugd dat ons Noordereiland gastheer kon zijn van verschillende autorenstallen en befaamde coureurs. Veel bewoners van het eiland zijn ook positief over het race-evenement. Hun zondag stond niet alleen in het teken van geluidsoverlast, maar het was ook erg gezellig op het Noordereiland.

Familieplein
Ondanks de talloze stortbuien bezochten zon 400.000 mensen dit jaar het spektakel. De Bavaria City Racing was gratis toegankelijk, alleen voor de tribune op de Willemsbrug moest worden betaald. Naast het raceprogramma op de baan was er veel vermaak op het Familieplein. Hier was van alles te vinden, van horeca tot muziek, van race-simulatoren tot officiële merchandise.

(foto: De paddock naast het Vip-dorp trok veel bekijks van omwonenden.)