Start mobiliteitscentrum ontslagen personeel Eendacht Karton

Centrum voor werk en inkomen

http://www.cwinet.nl

START MOBILITEITSCENTRUM VOOR ONTSLAGEN PERSONEEL VAN DE EENDRACHT KARTON

CWI, UWV, de Gemeente Appingedam en de ISD-Noord Oost starten op woensdag 23 augustus een mobiliteitscentrum voor de ontslagen medewerkers van de Eendracht Karton. Door het faillissement van de Eendracht komen binnenkort de arbeidsplaatsen van alle medewerkers te vervallen. Het mobiliteitscentrum is vanuit een regionaal samenwerkingsverband opgezet omdat er geen sprake is van een sociaal plan. Met behulp van maatwerktrajecten willen de partijen zo min mogelijk gebruik maken van uitkeringsgelden.

Het mobiliteitscentrum ondersteunt het personeel actief bij het zoeken èn vinden van een nieuwe, vaste arbeidsovereenkomst. Ook zijn de Provincie Groningen, de vakbonden en de Ondernemingsraad (van de Eendracht) nauw betrokken bij de uitvoering. Voor de invulling van de maatwerktrajecten zijn mede Capability en Garant werving & selectie ingeschakeld. De gemeente heeft een pand beschikbaar gesteld en ingericht, de voormalige Klaas de Vriesschool aan de Burgermeester Klauckelaan in Appingedam.

Met alle ontslagen medewerkers zal een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden. In die gesprekken worden persoonlijke situaties in kaart gebracht en gekeken welke ondersteuning nodig is voor het vinden van een nieuwe baan. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan sollicitatie-ondersteuning of het volgen van noodzakelijke praktijkgerichte trainingen. Gedurende het gehele traject van maximaal 12 maanden krijgt men zonodig ondersteuning van een loopbaanadviseur.


---

Noot voor de redacties,

Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)