Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe hogesnelheidsrouters bintec R1200(w) en bintec R3000(w) op de markt

Modellen met VoIP-faciliteiten en beveiligde internettoegang voor kleine en middelgrote bedrijven

Amsterdam, 23 augustus 2006 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC) heeft twee nieuwe en flexibel inzetbare IP-routers op de markt gebracht, de bintec R1200(w) en de bintec R3000(w). Deze nieuwe telgen van de bintec routerfamilie zijn geheel voorbereid op de toekomst. Ze kunnen zelfs in geconvergeerde netwerken (spraak+data) gebruikt worden en bieden dan volledige migratiemogelijkheden naar Internettelefonie. De nieuwe routers geven kleine en middelgrote organisaties de reserve die zij voor toekomstige groei nodig hebben.

Als specialist op het gebied van veilige netwerkoplossingen heeft FEC de multiprotocol­routers uitgerust met vele beveiligingsvoorzieningen, zoals automatische terugschakeling naar ISDN, gecodeerd verkeer met decentrale locaties via VPN (Virtual Private Network). De bintec R1200-router is speciaal ontwikkeld voor gebruik met externe DSL-modems. Bij de R3000 is het ADSL-modem ingebouwd, zowel voor ADSL2 (12Mbit/s) als ADSL2+ (24Mbit/s), dus multimedia is voor deze routers geen probleem. Beide modellen zijn standaard uitgerust met een inschakelbare SIP (Session Initiation Protocol) proxy. Hiermee kunnen IP-telefoonsessies op een lokaal netwerk worden beheerd en kan tevens de registratie bij een VoIP-provider worden verzorgd. Voor toekomstig gebruik als een VoIP media-gateway is een vrij slot beschikbaar, waarin een DSP (Digital Signal Processor) kaart geplaatst kan worden. Deze hardware-voorziening maakt het mogelijk VoIP-gesprekken over de ISDN-verbinding te leiden tot maximaal 4 kanalen bij gebruik van codecs met een krachtige spraakcompressie. Beide modellen hebben een variant: de uitvoeringen met een w hebben WLAN-functies.

Talrijke toepassingsmogelijkheden en beveiligingsfuncties

Zowel de bintec R1200(w) als de bintec R3000(w) zijn uitgerust met alle noodzakelijke interfaces en functies, zoals Ethernet, ISDN, ADSL en draadloos LAN, zodat ze voor de meest uiteenlopende professionele oplossingen ingezet kunnen worden. De WLAN-varianten kunnen werken met de router-standaarden 802.11 a/b/g/h, dus tot 54Mbit/s; de veiligheid ervan wordt gewaarborgd door WEP (Wired-Equivalent Privacy) encryptie en de WiFi-Protected Access (WPA/WPA2) standaard in combinatie met vooraf gedeelde sleutels of met een radiusserver.

De Multi-SSID (Service Set IDentifier) functie stelt de beheerder in staat meerdere gebruikersgroepen te vormen, ieder met eigen regels. Het ADSL-modem in de R3000(w) is compatibel met de ANNEX-A- (analoog) en de ANNEX-B (ISDN)-standaards. De router is daarmee in vele landen en situaties te gebruiken. Van fabriekswege zijn de twee apparaten al met 10 IPSec-tunnels uitgerust, inclusief hardwareversnelling en versleuteling. Via een getrapt licentiemodel (in stappen van 25 of 50) kunnen nog eens maximaal 100 extra IPSec-tunnels met hardwareversnelling ingericht worden. Het tweede geïntegreerde ISDN-S0-interface kan ook via een licentie-upgrade geactiveerd worden. Bovendien zijn de apparaten uitgerust met een 4+1-poort-switch.

Belangrijkste kenmerken van de bintec R2100(w) en R3000(w)

Ï WLAN 802.11a/b/g/h bij de R1200w en R3000w

Ï 4+1 poort switch

Ï 2x ISDN (schakelbaar), remote-CAPI (Common ISDN Application Programming Interface)

Ï geïntegreerde VPN PPtP (Point-to-Point tunneling Protocol)

Ï 10 IPSec tunnels (maximum 110)

Ï adapterslot voor een 4-kanaals DSP (digitale signaalprocessor) voor VoIP

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH

Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem (wireless LAN), Bintec (routers, VoIP) en Elmeg (telefonie, VoIP) en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support.

Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 400 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen.

Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland.

Meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications is te vinden op: www.funkwerk-ec.com.

Meer informatie voor de pers:

Lubbers & De Jong,

Peter Keijzer

(020) 421 05 65,

peter@l-dj.nl