Politie Gelderland-Midden

gewijzigd in 026-376 3053
---

Mannen aangehouden na uit de hand gelopen ruzie
Publicatiedatum: 23-8-2006 9:33:18

Ede - De Edese politie heeft dinsdagnacht in de wijk Veldhuizen twee mannen aangehouden na een uit de hand gelopen familieruzie. De twee, een 21-jarige Nijmegenaar en een 15-jarige jongen uit Leusden, worden verdacht van onder meer bedreiging, vernieling en mishandeling. Een 28-jarige Edenaar had bij de ruzie lichte verwondingen opgelopen.

Even na middernacht brak er een ruzie uit in de woning van het slachtoffer. Een woordenwisseling over problemen in de relatiesfeer zou daarbij zijn uitgemond in een handgemeen. Daarbij zouden twee familieleden van het slachtoffer met messen hebben gezwaaid. Ook zou er een schermutseling in de woning hebben plaatsgevonden waarbij het slachtoffer verwondingen had opgelopen. De auto van het slachtoffer zou eveneens vernield zijn. Nadat de politie was gewaarschuwd konden de beide verdachten op aanwijzen van getuigen en het slachtoffer worden aangehouden. De twee zijn ingesloten voor onderzoek. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Man opgepakt wegens huisvredebreuk

Publicatiedatum: 23-8-2006 9:31:23

Wageningen - De politie van Wageningen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de wijk Nude een 23-jarige man uit Boskoop aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. De man zou de woning van een 25-jarige vrouw zijn binnengedrongen. Het slachtoffer riep rond half vier de hulp van de politie in nadat de man in haar woning was gekomen. Volgens de verklaring van de vrouw was zij de man kort voor thuiskomst op straat tegen gekomen. De man zou zich hebben opgedrongen en zou haar gevolgd zijn. Bij thuiskomst wist de vrouw haar woning binnen te gaan en de Boskoper buiten te sluiten. Die zou vervolgens een ruit vernield hebben waarna hij de woning van de vrouw was binnen gegaan. In bijzijn van de agenten weigerde de man, die kennelijk onder invloed van alcohol was, de woning te verlaten. Daarop werd hij aangehouden. De Boskoper is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Proces-verbaal voor automobiliste na aanrijding
Publicatiedatum: 23-8-2006 9:30:10

Wolfheze - De Renkumse politie heeft dinsdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 66-jarige automobiliste uit Haarlem. De vrouw was kort daarvoor betrokken geraakt bij een aanrijding op de Wolfhezerweg in Wolfheze. Twee fietsers, een 69-jarige vrouw uit Wieringerwerf en een 70-jarige vrouw uit Raamsdonk, waren daarbij eveneens betrokken geraakt. Eén van hen had daarbij lichte verwondingen opgelopen. De Haarlemse automobiliste zou rond half elf 's ochtends de beide fietssters hebben ingehaald terwijl er volgens getuigen op dat moment niet voldoende ruimte voor zou zijn geweest vanwege tegenliggers. De Haarlemse zou daarbij te dicht langs de beide fietssters zijn gereden en hen hebben aangereden. De beide vrouwen kwamen daardoor te vallen. De vrouw uit Raamsdonk had onder meer schaafwonden opgelopen maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Verdachte Polen aangehouden

Publicatiedatum: 23-8-2006 9:28:42

Nijkerk - De politie van Nijkerk heeft dinsdagochtend op de Zelderseweg twee mannen uit Polen aangehouden na een verdachte situatie. Een boswachter had het duo, 23 en 50 jaar oud, zien rijden en vertrouwde de zaak niet. Gewaarschuwde agenten troffen het duo op de Zelderseweg aan. Ze bleken in een auto met Nederlands kenteken te rijden. Aangezien er over de herkomst van de auto twijfel was gerezen werden de beide inzittenden aangehouden. Onderzoek leerde later dat de wagen geleend bleek te zijn, waarop de 23-jarige meteen werd vrijgelaten. De 50-jarige bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten en moest een ademonderzoek ondergaan. Daarbij werd vastgesteld dat hij onder invloed was met een alcoholpromillage van ruim drieënhalf keer de toegestane hoeveelheid (1,9 promille). Het rijbewijs van de man werd daarop ingevorderd. Justitie legde de man een boete op van 1500 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606