KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

23-8-2006

34e reünie - zeilwedstrijden voor Ronde en Platbodemjachten op 26 en 27 augustus

In het kader van een jaarlijkse reünie wordt door WSV
Drachten-Veenhoop jaarlijks open zeilwedstrijden georganiseerd voor traditionele Ronde- en Platbodemjachten. De zeilwedstrijden worden gehouden 26 en 27 augustus op de Wijde Ee bij de Veenhoop.

Er wordt op handicap gevaren, d.w.z. elk schip heeft een
tijdscorrectiefactor waarmee de gezeilde tijd verrekend wordt. Schepen in eenzelfde klasse hebben daardoor zoveel mogelijk gelijkwaardig kansen.. Op zondagmiddag rond 15.00 uur is de prijsuitreiking van deze beide wedstrijden op het terras van hotel Ie Sicht .

De traditionele schepen verzamelen op vrijdagavond in Oudega(sm). Op zaterdagochtend is het palaver in de Skippersseal van Welling waar de wedstrijdbaan wordt besproken. De start is zaterdag om 12 uur en zondag al om 11.30 uur op de Wijde EE.

De commissie verwacht dat traditiegetrouw veel schepen zullen
deelnemen in uiteenlopende klasses. Bijzondere aandacht zal er zijn voor de Philips boeier Albatros, zij viert haar 125 jarig bestaan! Op initiatief van de Gemeente Smallingerland wordt vanaf 2002
jaarlijks tijdens de reünie een ambassadeursprijs uitgereikt. Een van de doelen is promotie van het zeilen in Ronde- Platbodemjachten. Daarnaast wil de Gemeente, in samenwerking met de Watersportvereniging Drachten-Veenhoop, graag het wedstrijdzeilen in de regio van de Wijde Ee stimuleren. Burgemeester Bert Middel zal daarom zaterdagmiddag hoogst persoonlijk op de kade in Oudega de ambassadeursprijs 2006 uitreiken.