Politie Haaglanden

persberichten 23 augustus

Haaglanden, 23-08-2006

Man overleden na bedrijfsongeval
Maasdijk Een 37-jarige Rotterdammer is dinsdagmiddag rond 12.30 uur om het leven gekomen bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein aan de Honderdlaan. Op de bouwplaats was men bezig stalen binten waterpas te plaatsen. Deze stalen werden met een zogenaamde lus in de hoogte gehouden door een kraan. Op het moment dat het slachtoffer een aantal bouten losdraait, viel een bint uit de lus en kwam op het slachtoffer terecht. De Rotterdammer overleed ter plaatse.

Verdachte huurder aangehouden
Den Haag - Een 19-jarige kamerhuurder meldde dinsdag 22 augustus rond 16.30 uur bij de politie dat de eigenaar van de woning aan de Koningin Emmakade probeerde de deur van de gehuurde kamer open te breken. Agenten gingen op onderzoek en troffen daar de melder en een klusjesman aan. De klusjesman verklaarde dat hij in opdracht van de eigenaar de deur van een leegstaande kamer had opengebroken. De kamer bleek echter niet leeg, maar ingericht. De huurder had namelijk de tussendeur tussen zijn eigen kamer en de andere kamer opengebroken om deze kamer bij zijn woonruimte te trekken. In de kamer troffen agenten tien zakjes hasj, twee speelgoedwapens en munitie aan. Hierop is de 19-jarige huurder aangehouden voor het bezit van narcotica en meegenomen naar het politiebureau.

Brand in hennepkwekerij
Den Haag - De politie reageerde dinsdag 22 augustus rond 15.00 uur op een melding van brand in de kelder van een winkel aan de Jan Hendrikstraat. In de kelder van het pand werd een hennepkwekerij met 600 planten aangetroffen. Vermoedelijk is er kortsluiting in de kwekerij ontstaan. De kelder is ontruimd en de planten zijn vernietigd. De politie stelt een onderzoek in.

Scooterrijder gewond bij aanrijding
Zoetermeer - Op dinsdag 22 augustus om 12.45 uur is bij een aanrijding op de Zwaardslootseweg een 16-jarige Zoetermeerder gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer werd op de kruising met de Marsmanhove aangereden door een 34-jarige automobilist uit Leiden die rechtsafsloeg. Het slachtoffer is met een heupbreuk vervoerd naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij opgerold
Pijnacker - Op woensdag 23 augustus om 02.20 uur heeft de politie in een pand aan de Ambachtshof een hennepkwekerij opgerold. In het pand trof de politie ruim 1746 hennepplanten aan. De planten en de apparatuur zijn voor vernietiging afgevoerd. De politie had het pand tijdens de surveillance ontdekt doordat er water uit het pand stroomde. De politie stelt een onderzoek in.