Persberichten 23/08 ochtend

Regio, 23-08-2006

Lisse Frontale aanrijding Dinsdag 22 augustus even voor 17.30 uur vond op de Loosterweg Noord een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 39 jarige Lissenaar reed vanuit de richting Zwartelaan en haalde twee autos in. Op dat moment was een 36 jarige automobilist en plaatsgenoot die in tegenovergestelde richting reed al zo dicht genaderd dat er een frontale aanrijding ontstond. De 39 jarige Lissenaar werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De andere bestuurder werd naar het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp overgebracht. De Loosterweg Noord was anderhalf uur afgesloten voor het verkeer. Beide voertuigen werden weggesleept.

Lisse Aanhoudingen De politie heeft dinsdagmiddag 22 augustus drie Lissenaren van 17, 19 en 22 jaar na een controle aangehouden in de parkeergarage aan het Blokhuis. De politie stuitte daar na een melding op een auto met de drie inzittenden. Een agent zag in de auto een basepijp, die gebruikt wordt voor het roken van harddrugs, liggen. Hierop werd er een controle verricht op basis van de Opiumwet. Bij één van de Lissenaren werd een tweede metalen basepijp aangetroffen. Verder werd bij de mannen nog enkele goederen gevonden die gebruikt worden voor het roken van verdovende middelen. Ook troffen de agenten bij twee van hen vier patronen aan. Deze twee verdachten werden ook op basis van de wet Wapens & Munitie aangehouden. De politie heeft alle goederen en de auto in beslaggenomen voor verder onderzoek.

Rijnsburg Aanhoudingen voor diefstal aluminium en fiets De politie heeft dinsdagvond 22 augustus twee aanhoudingen verricht. Rond 21.00 uur kreeg de politie de melding dat aan het Kanaalpad Zuid Oost twee mannen waren overlopen die daar uit een schuur aluminium buizen probeerden te stelen. De eigenaar overliep ze en wist een 32 jarige Katwijker vast te houden en over te dragen aan de gewaarschuwde politie. De andere man was weggekomen. Tijdens de zoektocht naar hem kreeg de politie rond 22.00 uur een melding van het veilingterrein aan de Laan van Verhof dat de beveiliging een man in zijn kraag had gevat die daar een fiets had gestolen. De agenten ontdekten al snel dat deze 35 jarige Katwijker ook de man was naar wie men op zoek was. Beide verdachten zijn ingesloten. Een scooter van één van de Katwijkers is inbeslaggenomen. De politie onderzoekt of deze van diefstal afkomstig is danwel dat de inbrekerswerktuigen die in een ruimte van de scooter werden gevonden, mogelijk gebruikt zijn bij inbraken.

Leiden Eenzijdig ongeval Dinsdagavond 22 augustus rond middernacht vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Kanaalweg. Een 19 jarige Leidenaar reed in de richting van het Van Vollenhovenplein. In een bocht verloor hij de macht over het stuur. De bestuurder wilde een dropje oppakken die hij had laten vallen. Toen de bestuurder weer opkeek, zag hij dat hij op een middengeleider afreed. De man gaf een ruk aan het stuur en verloor daarna de controle over de auto. De auto reed de berm in en kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De bestuurder werd voor controle overgebracht naar het LUMC. Hij liep diverse schaafplekken op. In het ziekenhuis werd een bloedproef genomen om vast te stellen of de bestuurder te veel alcohol genuttigd had. Een inzittende, een 20 jarige Voorschotenaar, bleef ongedeerd.

Leiden Aanhouding voor vernieling en belediging agenten De politie heeft woensdag 23 augustus rond 02.00 uur aan de Burgsteeg een 38 jarige man uit Leiden aangehouden. De man maakte daar bij een horecagelegenheid amok nadat hij uit de zaak was gezet omdat hij daar onder meer glazen had vernield. De agenten werden bij hun komst door de man beledigd en hielden hem vervolgens aan. Hij is ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen hem voort.

Leiden Politie vordert rijbewijs in De politie heeft dinsdag 22 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 33 jarige automobilist uit Leiden. Agenten zagen de man op de Vijf Meilaan al bellend rijden. Hij deed dit niet handsfree. De agenten zetten de automobilist aan de kant en gaven hem een bekeuring. Op dat moment roken de agenten een sterke alcohollucht in de auto en vermoeden dat de man gedronken had. Hij werd dan ook aangehouden en aan het bureau volgde een ademanalyse. De uitslag daarvan was 780 ug/l (limiet 220 ug/l.). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie vordert rijbewijs in De politie heeft in de nacht van dinsdag 22 augustus het rijbewijs ingevorderd van een 46 jarige automobilist uit Gouda. De politie controleerde de man rond 23.45 uur op de Crabethstraat en stelde vast dat de man had gedronken. Na zijn aanhouding volgde de ademanalyse waarbij een uitslag van 980 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding na doorrijden na aanrijding (2x) De politie heeft dinsdag 22 augustus rond 18.00 uur aan de Jan Luykenstraat een 32 jarige man uit Gouda aangehouden. De politie had een melding gekregen dat daar een auto van een 29 jarige vrouw uit Moordrecht schade had die moest zijn veroorzaakt door een andere auto. De Moordrechtste ontdekte dit bij terugkomst van haar auto. De agenten vonden in een nabijgelegen parkeervak een beschadigde auto. De beschadigingen kwamen overeen met de schade op de auto van de Moordrechtse en moest dus door die auto veroorzaakt zijn. Even later kwam de Gouwenaar aan lopen die vertelde de eigenaar te zijn. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. De man werd aangehouden als verdacht van het doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed. De ademanalyse liet een uitslag zien van 880 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Een 51 jarige man uit Lelystad veroorzaakte op de Constantijn Huygensstraat eveneens een aanrijding, keerde daarna en reed weg. Rond 17.15 reed hij tegen een zogeheten hoogte-paal waardoor dit ontzet raakte en de gemeente terplaatse moest komen voor herstel. De aanrijding werd gezien door enkele burgers en doorgebeld aan de politie. De politie ging op zoek naar de bestelauto en trof deze op de Wachtelstraat aan. De man werd aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.