Ingezonden persbericht


Provinciale subsidie voor gezamenlijk initiatief GGZ en MEE N-Holland

De provincie Noord-Holland heeft in het kader van het Sociaal Beleid 2005-2008 subsidie toegekend aan een gezamenlijk project van de GGZ Noord-Holland-Noord en MEE Noordwest-Holland. Hierdoor ontstaat een unieke samenwerking, want het doel is een uitzendbureau te starten voor en door mensen uit Noord-Kennemerland met een handicap of beperking, ongeacht de aard of type beperking. Hierbij staat de beperking niet centraal, maar dat wat mensen nog kunnen.

UitzendbureauPlus wordt de naam van het initiatief en de voorbereidingen gaan na de zomerperiode van start. UitzendbureauPlus is bedoeld voor mensen die veelal weinig sociale contacten hebben, voor wie werken in vast verband een brug te ver is, die weinig tot geen activiteiten ondernemen en die daardoor een geïsoleerd bestaan leiden. Werken, al is het maar een paar uur per week, haalt mensen uit dat isolement. Werken betekent je huis uit komen, andere mensen treffen, een praatje maken en een bijdrage leveren.

Voor UitzendbureauPlus gaat een projectleider op pad om werkzaamheden bij bedrijven en organisaties op te sporen. Het gaat om kortdurende, lichte, ondersteunende werkzaamheden. Bij elk bedrijf zijn deze te vinden, maar ze blijven vaak liggen omdat ze geen prioriteit hebben. Via UitzendbureauPlus kan iemand tegen een geringe vergoeding worden ingehuurd om dergelijke klussen te klaren!

UitzendbureauPlus is tegelijkertijd een werk- en leerplek voor vier mensen met een beperking. Mensen leren in de praktijk om administratief werk te doen en volgen ondertussen een gerichte opleiding. Gedurende het project wordt geprobeerd een samenwerking tot stand te brengen met een bestaande uitzendorganisatie zodat de werkers in UitzendbureauPlus stage kunnen lopen in een regulier uitzendbureau. Aan maatschappelijk ondernemen kan op deze manier heel goed en relatief makkelijk concreet vorm worden gegeven! Op onder meer Randstad, Tempo Team, Unique, Start en Ecco zal dan ook een beroep gedaan worden.



Ingezonden persbericht