Published: 14:15 23.08.2006 GMT+3 /Source: TietoEnator Oyj /HEX: TIE /ISIN: FI0009000277

TietoEnator begint samenwerking met Prismant

TietoEnator Corporation Press Release 23 August 2006 2.00 PM EET

TietoEnator en Stichting Prismant hebben een intentieverklaring ondertekend voor een complementaire samenwerking op het gebied van zorgregistraties. Het doel hiervan is om de kwaliteit en continuïteit van de registraties te garanderen.

Prismant richt zich primair op advies, research en informatievoorziening op het gebied van de gezondheidszorg. Het bedrijf is en blijft partner van haar klanten als het gaat om het ontwerp en de regie van registraties. Voor de klanten zal niets veranderen. Om de kwaliteit en de continuïteit van de registraties te garanderen, zal TietoEnator de uitvoerings- en beheersactiviteiten van een aantal registraties van Prismant overnemen. Het gaat hierbij om de productie van registraties, het fysieke beheer, het onderhoud en de ontwikkeling van applicaties.

Prismant en TietoEnator zullen elkaar versterken bij de ontwikkeling en marketing van nieuwe registraties en producten die aansluiten bij hun aandachtsgebieden. Daarmee zijn ze de klant van dienst en zullen zij pro-actief omgaan met nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg zoals DBC's (diagnose behandelingscombinaties) en marktwerking.

TietoEnator is een van de leidende ICT solution providers op het gebied van de gezondheidszorg. Het bedrijf biedt de meest moderne en innovatieve ICT oplossingen en IT services voor de gezondheidszorg. Het doel is om de gezondheidszorg te ondersteunen, door diensten voor de gezondheidszorg te digitaliseren en een naadloze behandelingsketen te bevorderen, alsmede te zorgen voor een uitstekend rendement op geïnvesteerde oplossingen. De TietoEnator groep heeft meer dan 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg, heeft meer dan 1200 experts in zeven verschillende landen in dienst en opereert in elf landen in deze sector. TietoEnator is sinds 2003 actief in de Nederlandse gezondheidszorg vanuit de vestiging te Bunnik.

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Jörgen Simon, Managing Director, TietoEnator Healthcare BV
+31 6 20 54 90 38, jorgen.simon@tietoenator.com, www.tietoenator.nl .

Prismant, +31 302345 770, prismant@prismant.nl

TIETOENATOR CORPORATION

DISTRIBUTION
Principal media

TietoEnator is een van de leidende architecten van de constante ontwikkeling van de informatiemaatschappij en de grootste aanbieder van IT-services in Noord-Europa. TietoEnator is gespecialiseerd in consulting, ontwikkeling en beheer van bedrijfsprocessen in de digitale economie. De services van de Groep zijn gebaseerd op een combinatie van diepgaande industriespecifieke expertise en de nieuwste informatietechnologie. TietoEnator heeft meer dan 15.000 experten in dienst in meer dan 25 landen. www.tietoenator.com