Ingezonden persbericht


Leiden, 23 augustus 2006

Het culturele seizoen in Leiden barst los

Vanaf september gaat het culturele seizoen 2006 in Leiden van start met nieuwe theatervoorstellingen, concerten, evenementen en tentoonstellingen. Het complete aanbod is op één overzichtelijke website te vinden: www.uitburo.nl.

Het culturele aanbod in Leiden is omvangrijk en divers. Van de laatste tentoonstelling van het Rembrandtjaar, Rembrandts Landschappen, in Stedelijk Museum De Lakenhal, tot een optreden van de band Johan in het LVC. Ook op gebied van theater is er volop keus. Neem Vrolijk Kerstfeest, het exclusieve optreden van Jan Rot en Marjolein Meijers in het LAKtheater. Of Loes Luca die in de Leidse Schouwburg zes rollen vertolkt in het toneelstuk Moordwijven. En muziektheaterensemble De Veenfabriek speelt hun nieuwe productie Zieke Zielen op een wel heel toepasselijke locatie: het Diaconessehuis.

Een compleet overzicht van het culturele aanbod in Leiden is te vinden op de website www.uitburo.nl. Bovendien kunnen bezoekers zich via deze site inschrijven voor de gratis Uitmail, waarmee ze maandelijks tips en nieuws krijgen over het kunst- en cultuurprogramma van Leiden.

Tijdens het Rapenburgconcert dit weekend, voor Leiden dé start van het culturele seizoen, verricht het Leids Uitburo de aftrap van een promotiecampagne die meer bekendheid aan de website zal geven.

Informatie voor de pers
Meer informatie is te verkrijgen via het Leids Uitburo, tel. 071-5139186, hans@leidsuitburo.nl, www.leidsuitburo.nl