Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 augustus 2006

Jan Camphuis en Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Dronken automobilist rijdt twee voetgangers aan

Enschede

Op dinsdag 22 augustus vond omstreeks 13.40 uur een aanrijding plaats tussen een auto en twee voetgangers op de Haaksbergerstraat in Enschede. De automobilist, een 52-jarige man uit Heino, reed met zijn auto over de Haaksbergerstraat komende vanaf de rotonde met de Ripperdastraat in Enschede. Enkele meters verder staken twee voetgangers via de oversteekplaats de rijbaan over. De 52-jarige zag de overstekende voetgangers, een 17-jarige vrouw uit Losser en een 17-jarige Enschedeër, te laat en reed beide personen aan. De 17-jarige vrouw raakte daarbij gewond en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie constateerde alcoholgebruik bij de automobilist en hield hem aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,48 promille. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (06-107114)

Drie mannen aangehouden voor winkeldiefstal

Enschede

Een 27-jarige medewerker van een winkel aan de Klanderij betrapte drie mannen bij het stelen van een telefoon. Bij het verlaten van de winkel kon de 27-jarige twee van de drie mannen ophouden en overdragen aan de politie. Bij het ophouden raakte de 27-jarige medewerker gewond aan zijn hand en werd hij bedreigd door een van de verdachten. De derde persoon wist te ontkomen, maar kon kort daarna door de politie worden aangehouden in de Kalandergang. De politie stelde de drie verdachten, een 24- en twee 25-jarige Enschedeërs in verzekering en sloot hen op voor nader verhoor. (06-107249)

Openlijke geweldpleging

Hengelo

Op dinsdag 22 augustus deed een 24-jarige Hengeloër aangifte van mishandeling. Hij was op zondagochtend 20 augustus omstreeks 05.00 uur op zijn fiets op weg naar huis en reed over de Anninksweg in Hengelo. Ter hoogte van de Bergweg hoorde hij een bromfiets achter zich rijden en zag daarop twee jongens. Een van de jongens sprong van de bromfiets en duwde met kracht de 24-jarige van zijn fiets, waardoor hij op straat viel. Vervolgens kreeg de 27-jarige enkele trappen. Nadat de 27-jarige zich enigszins hersteld had en overeind krabbelde, zag hij kans een van zijn belagers met een schop uit te schakelen. De tweede belager gaf het daarna ook snel op, waarna het tweetal er richting het centrum vandoor ging. De 24-jarige liep meerdere kneuzingen en een wond op, waarvoor hij zich onder doktersbehandeling moest stellen. Ook raakten zijn fiets, kleding en een telefoon beschadigd.

De politie komt graag in contact met eventuele getuigen en in het bijzonder met drie knapen op een(1) scooter, die kort voor de mishandeling achter de 24-jarige op de Anninksweg reden en afsloegen, de Bergweg in.

Van de daders is het volgende signalement bekend: Dader 1: blanke man, ongeveer 24-30 jaar oud, lengte ongeveer 1.72m en slank postuur. Kort, blond haar, lichte snor, blauwe ogen. Deze man droeg een crèmekleurige trui met korte mouw, een blauwe spijkerbroek en daaronder lichte sportschoenen. Dader 2 (bestuurder): blanke man, ongeveer 20-24 jaar oud, lengte ongeveer 1.80m en iets gezet postuur. Donkerblond haar met scheiding. De man droeg een rode trui, donkerkleurige broek en donkerkleurige schoenen.

Getuigen kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844 of Bel Misdaad Anoniem 0800-7000. (06-106946)

Auto bij woninginbraak ontvreemd

Almelo

In de nacht van maandag de 21e augustus op dinsdag 22 augustus is ingebroken bij een woning aan de Marke Mander in Almelo. Een raam werd vernield om binnen te komen en vanaf een keukentafel werden een laptop en sleutels weggenomen. Met behulp van deze sleutels werd de auto van de 39 jr. bewoonster die bij de woning stond, weggenomen. Het gaat hierbij om een zwarte Audi Q7 met het kenteken 56-TD-FT. (06-106957)

Twaalf overtreders bij geslotenverklaring

Rijssen

In een uurtje tijd werden dinsdagmiddag 22 augustus tussen 16.10 en 17.10 uur, twaalf bestuurders van motorvoertuigen bekeurd. Deze bestuurders hielden zich niet aan de geslotenverklaring voor motorvoertuigen die voor de Lichtenbergerweg in Rijssen van kracht is. Een van de overtreders, een 39 jr. bestuurder van een motorfiets uit Apeldoorn, bleek bovendien niet in het bezit van een geldig rijbewijs en was de motor waarop hij reed niet verzekerd. De nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (06-107263)


---- --