AutoRai

Skoda Octavia Combi Scout: klaar voor het zware werk

(8/23/2006)
Het laatste stuk naar een avontuurlijke bestemming is soms verre van comfortabel, maar de nieuwe Skoda Octavia Combi Scout is er klaar voor. De bodemvrijheid is 40 mm hoger dan die van de Octavia Combi en bovendien 16 mm hoger dan die van de Octavia Combi 4x4. Hierdoor zijn de terreincapaciteiten aanzienlijk verbeterd en kan hij onverharde en diep uitgesleten paden met gemak de baas.
De Octavia Combi Scout straalt kracht en dynamiek uit. Het is een stevige vierwiel-aangedreven stationwagen met een kofferbak van maximaal 1620 liter, geschikt voor zelfs de meest uitdagende wegen en een ideale partner voor zowel de veeleisende dagelijkse praktijk als voor vrije tijd en vakantie. De robuuste en authentieke Scout representeert Skodaâs ervaring op het gebied van vierwielaandrijving en is tevens een nieuwe stap in de nog jonge levenscyclus van de Octavia.

Uniek uiterlijk en comfortabel interieur
De Octavia Combi Scout is 4582 mm lang en is hiermee 1,0 centimeter langer, 1,5 centimeter breder en 1,3 cm hoger dan de Octavia Combi 4x4. De nieuwe bumpers, stootlijsten in carrosseriekleur en verbrede dorpels zijn niet alleen functioneel, maar geven de Scout ook een stoer uiterlijk. Beschermstrips op de wielkasten, instaplijsten met de inscriptie âScoutâ en beschermplaten onder de auto maken de auto klaar voor het zware werk. De 17-inch âProteusâ lichtmetalen wielen kunnen overweg met de slechtste wegen, maar bieden ook veiligheid voor de dagelijkse gewone âritjesâ. De Octavia Combi Scout is verder te herkennen aan zijn exclusieve logo en de gepolijst stalen dubbele uitlaatpijpen.

Het interieur blinkt uit door een hoge mate van comfort . Onder de middenarmsteun bevindt zich de Jumbo box, een groot bergvak dat men normaal gesproken alleen aantreft in autoâs uit de hogere prijsklassen. De bekleding is exclusief voor de Octavia Combi Scout en ook de handgreep voor de voorpassagier op het dashboard is uniek voor dit model.

Sterke motoren en vierwielaandrijving
De Skoda Octavia Combi Scout wordt alleen geleverd met de krachtigste benzine- en dieselmotoren ;
de 2.0 FSI benzinemotor met 110 kW (150 pk) en de 2.0 TDI PD dieselmotor met 103 kW (140 pk), die standaard is uitgerust met een roetfilter. Beide motoren zijn gekoppeld aan een 6-versnellingsbak

De Octavia Combi Scout is voorzien van de door Å koda reeds bewezen vierwielaandrijving, die zorgt voor goede offroad prestaties. De Haldex meervoudige platenkoppeling voor de achteras vormt het hart van het systeem.

De Skoda Octavia Combi Scout maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Parijs, eind september dit jaar. De Nederlandse marktintroductie volgt in de eerste helft van 2007.

BedrijfsautoRAI.nl
Graag jouw mening over autorai.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster