TNT Group

TNT bereikt overeenkomst voor verkoop van logistieke divisie aan Apollo Management LP - Na afronding zal TNT een aandeleninkoopprogramma voor een bedrag van

TNT N.V. maakt vandaag de ondertekening bekend van een overeenkomst voor de verkoop van de Logistieke divisie van het bedrijf aan dochterentiteiten van Apollo Management L.P., een vooraanstaande investeringsmaatschappij met kantoren in New York, Londen en Los Angeles. De voorgenomen verkoop vormt een onderdeel van de Focus-strategie die TNT vorig jaar op 6 december heeft aangekondigd, waarmee de onderneming zich nadrukkelijker gaat richten op de kerncompetentie van TNT: het beheer van distributienetwerken. De transactie vertegenwoordigt een totale waarde van 1.480 miljoen exclusief kasmiddelen en vrij van schuld, waarvan TNT 15 miljoen in de vorm van een belang van 5% in het nieuwe bedrijf zal verkrijgen. TNT is voornemens het grootste deel van de netto opbrengsten, die worden geschat op 1,2 miljard à 1,3 miljard, terug te geven aan de aandeelhouders via een inkoopprogramma van eigen aandelen voor een bedrag tot 1 miljard. Dit inkoopprogramma zal naar verwachting zo snel mogelijk na definitieve afsluiting van de transactie van start gaan.

De voorgenomen verkoop moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van TNT tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Bovendien is de verkoop onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring van de EU en andere toezichthoudende organen. De Centrale Ondernemingsraad van TNT heeft reeds positief geadviseerd. De voltooiing van de transactie zal naar verwachting voor het eind van het jaar plaatsvinden.

Peter Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van TNT: Deze transactie is een belangrijke mijlpaal in onze Focus-strategie en stelt ons in staat ons volledig te richten op de groei van onze kern-netwerkactiviteiten. Ik ben verheugd dat we erin zijn geslaagd met Apollo tot deze overeenkomst te komen. Ik ben trots op de medewerkers en op het management van Logistics voor hun toewijding en commitment aan TNT. Zij hebben tijdens de afgelopen negen maanden voor verdere groei van de activiteiten gezorgd en het bedrijf stevig op koers gehouden, en we hebben het volste vertrouwen in hun toekomstige succes.

Na de voltooiing van de transactie zal Dave Kulik terugtreden als lid van de Raad van Bestuur van TNT en CEO van het nieuwe bedrijf worden. Deze transactie geeft ons de gelegenheid ons verder te ontwikkelen tot een wereldwijde leider in de logistieke sector, met een service die aansluit op de specifieke behoeften van onze klanten, aldus Kulik. Gebruik makend van onze expertise, onze infrastructuur, onze klantenkring en het commitment van Apollo zijn we klaar voor een concurrerende en winstgevende toekomst.

Gareth Turner, partner van Apollo in Londen, licht als volgt toe: De logistieke divisie is een bedrijf van wereldklasse met 36.000 toegewijde professionals, een sterk managementteam en een indrukwekkende klantenlijst. Het is in onze ogen een duidelijk groeiplatform en we zijn blij dat het management heeft toegezegd met ons samen te zullen werken om deze groei te realiseren. Apollo Management ziet er als lange termijn investeerder naar uit de logistieke divisie te helpen haar toppositie in de wereldwijde markt van de contractlogistiek verder uit te bouwen.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Over TNT N.V.
TNT N.V. biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ruim 128.000 medewerkers. In het eerste halfjaar van 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 5,3 miljard en het bedrijfsresultaat uit gecontinueerde activiteiten 671 miljoen. TNT N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

De divisie Logistics
De divisie Logistics is het op een na grootste logistieke bedrijf ter wereld. De divisie is met ongeveer 36.000 medewerkers actief in 28 landen en heeft 7,3 miljoen m² opslagruimte in beheer. De logistieke activiteiten die onderwerp zijn van deze bekendmaking zijn sinds 6 december 2005 opgenomen als gediscontinueerde activiteiten in de geconsolideerde winst- en verliesrekening van TNT.

Over Apollo Management
Apollo is in 1990 opgericht en is een erkende leider op het gebied van investering in bedrijven, obligaties en kapitaalmarkten. Sinds de oprichting heeft Apollo meer dan $16 miljard geïnvesteerd in bedrijven uit diverse sectoren, zowel in de Verenigde Staten als internationaal. Apollo investeert op dit ogenblik in zijn zesde investeringsfonds, Apollo Investment Fund VI L.P. Dit investeringsfonds vertegenwoordigt, samen met de gerelateerde co-investeringsentiteiten, circa $12 miljard aan nieuw kapitaal.
Enkele voorbeelden van huidige en eerdere investeringen van Apollo zijn: in de sectoren distributie, transport en logistiek, Pacer International, Quality Distribution, Metals USA en United Agri Products; en in andere sectoren, Affinion, AMC Entertainment, Cablecom, General Nutrition Centers, Goodman Global, Hexion Specialty Chemicals (inclusief de voormalige Akzo Nobel-divisie Ink & Adhesive Resins en de voormalige Resolution Performance Products-activiteit van Royal Dutch Shell), Nalco en Unity Media.