Ingezonden persbericht


GAMEPAD VAN DE TOEKOMST IS GEARRIVEERD:

Het eerste gamepad met 7 assen en optische controle zorgen voor een weergaloze precisie!

Thrustmaster, Rennes, 23 augustus 2006 ­ De wereld van de gamingaccessoires zet een belangrijke stap vooruit in zijn evolutie met Thrustmaster's lancering van 's werelds eerste gamepads die uitgerust zijn met 7 progressieve assen en een optisch besturingswiel.

Elke gamer zal het bevestigen: in nagenoeg alle games is de enige variabele die het verschil kan maken tussen plezier en frustratie of succes en mislukking, de precisie waarmee de acties van de gamers op de controller weergegeven worden... Een goed accessoire moet een precieze weergave mogelijk maken. De gloednieuwe Run'N Drive-lijn van Thrustmaster stelt de meest recente technologie en een weergaloze efficiëntie ter beschikking van de gamers, waardoor ze hun volledig potentieel kunnen bereiken: het optisch wiel!

De toekomst voor de gamers begint vandaag:
Het optisch wiel bevindt zich rond het D-pad voor een eenvoudige en ergonomische toegang. Het wiel biedt zes extra assen voor progressieve actie. De gebruiker kan het met de vinger in of tegen wijzerzin verdraaien. Het kan in totaal 90° gedraaid worden, terwijl dat bij een ministick slechts 40° is. Een ander pluspunt: het wiel keert automatisch terug naar het midden. De gebruiker hoeft zich dus geen zorgen te maken eens hij een actie heeft uitgevoerd. Het wiel is immers onmiddellijk opnieuw gebruiksklaar. Naast een groot gebruiksgemak biedt het optisch wiel op de Run'N Drive-lijn gamers een onmiddellijk voordeel, ongeacht het type van game dat gespeeld wordt. De functie kan gebruikt worden om te sturen in racegames, als stuurknuppel in flightsims, om de bal te lanceren of te putten in golfgames en tot slot om 'het doelwit te volgen' in games waarin sluipschutters oppermachtig zijn. De precisie zal veel gebruikers aangenaam verrassen. De gamers zullen al snel merken dat ze beter presteren!

Een sterke 'genetische' erfenis: 7 onafhankelijke progressieve assen: echt uniek! De 'Run'N Drive' biedt niet alleen het verbazingwekkende voordeel van het optisch wiel. Het genetisch profiel van het accessoire bevat alle dominante genen van Thrustmaster: progressieve trekkers, configuraties en ergonomie. De progressieve trekkers stonden borg voor het succes van het Dual Trigger-assortiment met een loopbereik van 8 mm, meer dan 4 keer het bereik van een standaardknop voor uiterst krachtige precisie en proportionering. De combinatie van de progressieve trekkers en een optisch wiel met een optimale ergonomie op één en hetzelfde gamepad was geen sinecure. Maar de inspanningen loonden: de gebruiksvriendelijkheid en de vlotte bereikbaarheid van de verschillende knoppen, trekkers, ministicks en het optisch wiel worden verzekerd met een zo natuurlijk mogelijke handpositionering. Het algemene design, dat volgens een grootschalige internationale consumentenenquête enorm in de smaak valt, is dan ook origineel en in lijn met de evoluties van consoles van de volgende generatie. Als kers op de taart kunnen de gebruikers 2 configuratietypes programmeren en opslaan in het geheugen (zelfs als het gamepad losgekoppeld is) en tijdens een game van de ene configuratie overschakelen naar de andere. Zo kunnen ze bijvoorbeeld overschakelen van 'offensief' naar 'defensief' in sportgames, of van 'te voet' naar 'in de wagen' in actie- of avonturengames.

Een nieuwe stap voorwaarts in de evolutie van het gamepad: Het verhaal van de videogameaccessoires is nog niet af: na de gamepads met enkel actieknoppen en een D-Pad volgden de ministicks die de gebruikers een indrukwekkende bewegingsvrijheid boden en een precisie die ze tot dan toe nooit voor mogelijk hadden gehouden. De nieuwe gamepads van Thrustmaster met een optisch wiel zouden wel eens voor een nieuw hoofdstuk in dit verhaal kunnen zorgen.

Maak plaats voor de nieuwe generatie:
Bij de lancering zal de 'Run'N Drive'-lijn bestaan uit een 'Vibration' versie voor PlayStation® 2 in een blisterverpakking en een 'Rumble Force' versie voor PC in een box. Beide modellen zullen evenwel compatibel zijn met PC en PlayStation® 2. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt respectievelijk ¤ 24,99 en ¤ 29,99. Deze twee modellen zullen vanaf november 2006 verkrijgbaar zijn.

Ontdek het volledige productassortiment van Thrustmaster op www.thrustmaster.com

Contactpersoon voor de media

Luc Gyzels
Outsource Marketing & Communications
Tel: +32 (0)2 451 00 05
Mob : +32 (0)477 93 92 88
Luc.gyzels@outsource.be

Belinda Delys
Outsource Marketing & Communications
Tel: +32 (0)2 451 00 15
Mob: +32 (0)475 95 00 91
Belinda.delys@outsource.be

Thrustmaster

Thrustmaster is in 1992 opgericht en heeft een uitstekende reputatie op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van de ultieme accessoires voor vlieg- en racesimulaties. Door de technologie- en marketingkennis kan Thrustmaster allerlei accessoires voor pc- en consolegames bieden, waaronder randapparaten die onder een Xbox®-licentie zijn ontwikkeld. Dankzij licentieovereenkomsten met prestigieuze merknamen als Ferrari®, Top Gun® en Splinter Cell® alsmede een nauwe samenwerking met de Amerikaanse luchtmacht kan Thrustmaster perfect aangepaste, innovatieve accessoires bieden aan gamers overal ter wereld. Het bedrijf maakt sinds 1999 onderdeel uit van Guillemot Corporation. Guillemot Corporation ontwerpt en fabriceert hardware en accessoires voor interactief entertainment. Onder de merknamen Hercules en Thrustmaster brengt de groep een gevarieerd aanbod aan producten op de markt. De Guillemot Corporation Group, die sinds 1984 actief is in deze markt, is momenteel aanwezig in twaalf landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en het Verre Oosten, en distribueert producten in 45 landen wereldwijd. De groep heeft als missie om innovatieve, kwalitatief hoogstaande producten te bieden waarmee gamers betere prestaties kunnen leveren en waaraan alle eindgebruikers meer plezier beleven. Guillemot Corporation is genoteerd aan de aandelenbeurs van Parijs, ISIN-code FR00066722. Raadpleeg onze website