Provincie Noord-Brabant


Besluiten GS Noord-Brabant: Logistiek park in oksel A16-A17

GS van Noord-Brabant vinden dat de toekomstige vraag naar bedrijventerreinen, specifiek 150 hectare netto voor grootschalige logistiek, moet worden geaccommodeerd in de oksel van de A16 en A17. Daarom zal een Strategische Milieu Beoordeling (SMB) worden opgesteld die te zijner tijd zal leiden tot nieuwe besluitvorming in het kader van het Streekplan. Het huidige bedrijventerrein Moerdijk kan de behoefte aan zware industrie, chemie en procesindustrie maar grotendeels opvangen. Dit hebben GS besloten.

Het college is van mening dat het Shell-terrein gebruikt moet worden voor chemie en industrie. Het terrein bij de Roode Vaart blijft voor de lange termijn een strategische reserve voor kade- en havengerelateerde bedrijven. Voor het gebied tussen de kern Klundert, Zevenbergen en Moerdijk wordt met het oog op een duurzaamheidbenadering een integrale gebiedsvisie opgesteld.
Dit staat in het voorstel dat nu aan de Staten van Noord-Brabant wordt toegestuurd. De commissie Moerdijkse Hoek vergadert hier op 5 september a.s. over. Op 29 september kunnen Provinciale Staten zich hierover uitspreken.

De uitkomsten van o.a. de businesscase en de integrale gebiedsvisie zullen naar verwachting begin 2007 uitmonden in een overeenkomst tussen de betrokken partijen (de gemeente Moerdijk, de ministeries VROM en EZ) waarin bovengenoemde elementen worden vastgelegd.



Provincie Noord-Brabant