Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (23-08-06)

TILBURG, 23 augustus 2006

Tweede verdachte aangehouden overvalpoging Tilburg Noord

TILBURG: De politie van het team Tilburg Noord heeft deze week een tweede verdachte aangehouden in verband met de poging tot overval op de 47-jarige bewoner van een pand aan het Mascagnihof op donderdag 17 augustus jl. Eergisteren meldde zich aan het bureau een 16-jarige Tilburgse jongen. Hij is met toestemming van de Officier van Justitie aangehouden en in verzekering gesteld. De medeverdachte, een 15-jarige knaap, zit nog vast.

Een 47-jarige bewoner van een pand aan het Mascagnihof verklaart dat donderdagavond 17 augustus jl. bij hem omstreeks 21.40 uur aan de woning werd aangebeld. Hij deed de deur open en zag twee knapen voor de woning staan. Een van de jongens had een zwartkleurig vuurwapen vast. De overvallers probeerden de deur verder open te duwen, daarbij dreigend met het vuurwapen. Er ontstond een worsteling waarbij de ruit van de voordeur sneuvelde. Terwijl het slachtoffer bezig was de overvallers buiten te houden, gilde hij keihard. Hierop staakten de overvallers hun poging waarna ze wegrenden in de richting van de kruising van het Mascagnihof met de Puccinistraat en de Dirigentenlaan. De politie heeft aan de hand van het opgegeven signalement direct een uitgebreid onderzoek in de buurt ingesteld. De bikers hebben daarbij een 15-jarige jongen aangehouden in het park aan de Corellistraat. Ook is een vuurwapen in het park aangetroffen. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet

Politie houdt man aan op verdenking handel in verdovende middelen

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur op de Gasthuisring een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt verdacht van handel in verdovende middelen. Een agent had gezien dat de verdachte tot twee keer toe drugs verkocht aan gebruikers. Voor zijn arrestatie had hij een zakje met enkele bolletjes cocaïne verstopt onder een prullenbak. De politie heeft een zakje met cocaïne in beslag genomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Tegen de verdachte is proces verbaal opgemaakt.

Bewoner houdt insluiper aan

TILBURG: Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft de politie bij een woning in de Hoefstraat een 51-jarige insluiper uit Tilburg aangehouden. De bewoner van het pand stond bij zijn auto die voor de woning geparkeerd stond. Hij had de voordeur van zijn woning open laten staan. Toen hij de woning binnen ging, zag hij een onbekende man in de keuken met een krat bier in zijn hand. De bewoner pakte de krat af, waarop de insluiper vertrok. De man zag dat de verdachte ook een fles champagne gestolen had. Hierop hield hij de man staande en alarmeerde de politie. De verdachte die bekend staat als veelpleger is door bikers aangehouden. Aan het bureau is hij in verzekering gesteld.

Man gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Woensdagochtend omstreeks 06.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising van de Ringbaan Zuid met de Hellebaardstraat. Een 38-jarige bestuurder van een snorfiets uit Tilburg verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 24-jarige automobiliste uit Tilburg. De vrouw wilde linksaf slaan om de Ringbaan Zuid op te rijden. Een geparkeerde auto belemmerde het zicht van de bestuurders. De man is met licht letsel aan zijn onderbeen en wat schrammen ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De automobiliste is met de schrik vrij gekomen.

Politie houdt man aan voor vernieling raam

TILBURG: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 05.45 uur in het Wilhelminapark een 33-jarige man uit Antwerpen aangehouden. De man zou eerder bij een restaurant in de Molenstraat een ruit ingegooid hebben met een stoeptegel. De eigenaar van het restaurant liep de man achterna en waarschuwde de politie. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces verbaal is opgemaakt.

Politie zoekt getuigen poging beroving

TILBURG: In de nacht van dinsdag op woensdag is omstreeks 01.00 uur op de Bredaseweg een 27-jarige Tilburgse overvallen. De verdachte bedekte de mond van de vrouw met zijn hand. Toen hij haar om wilde draaien viel het slachtoffer op de grond. Zij klapte met haar hoofd tegen het trottoir. Hierop begon zij te roepen om hulp, waarop de man weg liep. De politie is op zoek naar de verdachte. Het gaat om een tengere, donkere, man tussen tussen de 1.60 meter en 1.65 meter. Hij is kaal of heeft kort haar en is ongeveer 40 jaar oud. Hij heeft een stoppelbaardje en droeg een half lange zwarte jas, een donkere broek en zwarte slippers. De man verplaatste zich op een roze fiets die hij na de beroving achterliet. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie Tilburg op 0900-8844.

Man aangehouden voor verlaten plaats ongeval

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag omstreeks 17.30 uur in de Besterd een 44-jarige Tilburger aangehouden. De man was een uur eerder betrokken bij een ongeval op de Spoorlaan. Hij liep zonder uit te kijken de weg op waardoor een 20-jarige vrouw uit Oisterwijk de man niet kon ontwijken en met haar snorfiets tegen hem aan reed, waardoor zij ten val kwamen. De man werd door zijn vrienden overeind geholpen en is weggelopen. De bestuurster is met klachten aan haar pols naar het ziekenhuis gegaan. Agenten zochten in de buurt naar de verdachte en konden hem in de wijk aanhouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ilse Matthijsen