Gemeente Dordrecht


---

Uitvoering project "tussen de pollers" vertraagd

Werkzaamheden nog niet van start vanwege juridische procedure

Hamid Amaziane

De uitvoering van de herbestrating van de Grotekerksbuurt, Groenmarkt en Wijnstraat "tussen de pollers" die op 21 augustus van start zou gaan, loopt vertraging op. Dit is het gevolg van een juridische procedure die nog niet is afgerond.
Na de aanbesteding in juli heeft de gemeente de vooraf opgestelde gunningcriteria voor de aannemers gecontroleerd bij de laagste inschrijver. Deze inschrijver voldoet volgens de gemeente niet aan de criteria. De betreffende aannemer betwist dit en is een procedure bij de Raad van Arbitrage gestart. De uitspraak wordt eind september verwacht. Hoe groot de vertraging zal zijn, is op dit moment niet met zekerheid te zeggen. Gedurende de juridische procedure mag de gemeente geen opdracht voor de uitvoering van de werkzaamheden geven.

Herinrichting

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in juni ingestemd met het plan om het gebied gelegen tussen de pollers (ter hoogte van het Grotekerksplein en ter hoogte van de 's Heer Boeijenstraat) opnieuw in te richten. De herinrichting is bedoeld om de route aantrekkelijk te maken voor fietsers en voetgangers.

Redactie
A. Amaziane
Communicatie

telefoon 078-639 65 76

email a.amaziane@dordrecht.nl

Informatie
Willem van Leeuwen
Stadsontwikkeling
telefoon 078-639 65 49 of 06- 5112 30 55