Politieberichten Eemland noord, 11.45 uur

Utrecht, 23-08-2006

Rijden onder invloed

SOEST- Op woensdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij onder invloed achter het stuur zat. Omstreeks 01.30 uur werd de man gecontroleerd op de Koningsweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 270 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op woensdagochtend werd een man aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol op een bromfiets reed. Omstreeks
01.40 uur reed een 17-jarige jongen uit Bunschoten op zijn bromfiets over de Spuistraat. Een agent hoorde dat deze bromfiets erg veel geluid maakte en dat de bestuurder zonder helm reed. De agent ging op de weg staan en gaf hem een stopteken. De jongen reed rakelings langs de agent en werd vervolgens vastgepakt door de agent. De jongen bleef echter gas geven en de agent moest loslaten. Een aantal meter verder stopte de jongen en begon de agent uit te schelden. Hij kon door de agent worden aangehouden maar hij verzette zich hevig hierbij. Uiteindelijk kon hij toch worden overmeesterd en worden ingesloten voor verhoor. Tegen de jongen zal proces-verbaal worden opgemaakt.