Politieberichten Lekstroom, 12.00 uur

Utrecht, 23-08-2006

Bedrijfsinbreker aangehouden

IJSSELSTEIN Op de Floridalaan is een 15-jarige jongen aangehouden na een inbraak in een bedrijf.

Een getuige belde woensdag 23 augustus om 03.00 uur de politie. Zij had gezien dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Floridalaan. Meerdere agenten gingen ter plekke, onder andere met een speurhond, en vonden de verdachte op de Praagsingel. De 15-jarige jongen uit IJsselstein is aangehouden en ingesloten. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Of er buit is gemaakt, wordt nog onderzocht.

Aangehouden voor vervalsen doktersrecept

VIANEN - Een 31-jarige man en vrouw uit Leerdam zijn dinsdag bij een apotheek aangehouden voor het vervalsen van een recept.

Omstreeks 15.45 uur meldde het tweetal zich bij een apotheek in Vianen. Personeel constateerde dat het recept voor pijnstillers vals was en schakelde de politie in. De man en vrouw zijn aangehouden en verhoord. De zaak is in onderzoek.

Sportschoenen gestolen

NIEUWEGEIN Op de Mgr. G.W.V. Heukelumstraat is een 32-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor diefstal van sportschoenen.

De politie kreeg dinsdag om 23.30 uur de melding dat een man sportschoenen had gestolen bij een bedrijf aan de Mgr. G.W.V. Heukelumstraat. De man had zich nadat hij betrapt was uit de voeten gemaakt. Agenten zochten in de omgeving naar hem en troffen de Nieuwegein aan op de Herenstraat. Hij is aangehouden en ingesloten.