Politieberichten Rijn&Venen, 12.00 uur(update 12.50 uur)

Utrecht, 23-08-2006

Man aangehouden met mes op zak

MAARSSEN Een 33-jarige man uit Maarssen is in de nacht van dinsdag op woensdag 23 augustus aangehouden na een achtervolging door een woonwijk.

Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een man zich verdacht gedroeg bij een brandgang aan de Boomstede. Agenten gingen ter plekke en zochten naar de man. Ze liepen tegen de Maarssenaar aan die niet kon verklaren wat hij op dat vroege tijdstip in de buurt deed. De man had geen uitleg en ging na een korte worsteling met de agent er snel vandoor. De agent heeft een waarschuwingsschot in de lucht gelost om de man tot stoppen te brengen, maar ook hier liet hij zich niet door afschrikken. Hij vluchtte een tuin in. Een surveillancehond traceerde de man en beet zich vast waarop de Maarssenaar een mes liet vallen.

Mogelijk heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan diefstal. Nader onderzoek moet dit uitwijzen. Omdat de man door de surveillancehond was vastgepakt en hierbij lichte verwondingen had opgelopen aan zijn arm, werd hij nader onderzocht door een arts. Hierna werd de man voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man mishandeld

MAARSSEN Op het Bisonspoor is een 47-jarige inwoner van Maarssen slachtoffer geworden van een mishandeling. De verdachten gingen ervandoor.

Omstreeks 21.10 meldden getuigen zich aan het politiebureau dat bij de achterzijde van de Albert Heijn-supermarkt en man in elkaar was geslagen. De 47-jarige Maarssenaar kwam ook aan het bureau en had een flinke hoofdwond. Hij verklaarde dat hij door twee mannen was geslagen na een meningsverschil. De mannen renden daarna weg richting het Antilopespoor. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de mannen, maar ze niet meer aangetroffen. De Maarssenaar heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.

Signalementen:

Mannen (vermoedelijk Hindoestaanse) van ongeveer 1.75 meter lang, kort zwart haar met gel, één van hen droeg een oranje vest met capuchon en de ander was geheel in het grijs gekleed.

Getuigen wordt verzocht te bellen met de politie van het district Rijn & Venen, via tel: 0900-8844.

Motorrijder te water

WAVERVEEN Dinsdag 22 augustus is een motorrijder te water geraakt bij een aanrijding met een bestelbus.

Omstreeks 17.10 uur kreeg de politie de melding van het ongeval aan de Hoofdweg. Het bleek dat een 27-jarige bestuurder van een bestelbus uit Gouda richting Mijdrecht reed. De 32-jarige motorrijder uit Wilnis reed daar ook. De bestuurder van de bestelbus week uit naar links om een voertuig in te halen, maar zag niet dat de motorrijder al met inhalen was begonnen. De Gouwenaar reed zo de motorrijder van de weg die met motor en al te water raakte. Ambulancepersoneel heeft de man uit Wilnis met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. Tegen de bestuurder van de bestelbus is proces-verbaal opgemaakt.

Drie winkeldieven aangehouden

MIJDRECHT In het centrum van Mijdrecht zijn dinsdag drie winkeldieven aangehouden.

Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat dieven hun slag hadden geslagen bij een winkel aan het Raadhuisplein. Agenten zochten in de omgeving en zagen van een parkeerplaats aan de Croonstadtlaan net een auto wegrijden met drie inzittenden die aan het signalement voldeden. De auto werd aan de kant van de weg gezet en de politie trof daarin een grote hoeveelheid shampoo, tandpasta en scheermesjes aan. De producten hadden een waarde van enkele honderden euros. De mannen uit Eindhoven en Helmond, van 31, 34 en 38 jaar oud, zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

Woninginbraken Vinkeveen

VINKEVEEN De politie heeft dinsdag 22 augustus tien aangiftes opgenomen van woninginbraken of pogingen van woninginbraken. De woninginbraken zijn allen gepleegd in de wijk Westerheul in de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 augustus.

Zoals gebruikelijk heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld en bekijkt de politie alle aangiftes op opsporingsindicatie. De afdeling Forenische Opsporing heeft eventuele sporen veiliggesteld. Daarnaast krijgen naaste buurtbewoners van benadeelde woningen tips en advies over maatregelen die getroffen kunnen worden om een woninginbraak te voorkomen.

Heeft u in de nacht van maandag op dinsdag verdachte persoon/personen of voertuig(en) gezien, neem dan alstublieft contact op met het wijkteam De Ronde Venen via 0900-8844.

Wat kunt u doen?
In de situatie waarbij u getuige bent van een woninginbraak, belt u dan naar 112. Hiermee vergroot u de kans dat de politie een woninginbreker op heterdaad kan aanhouden. Bent u slachtoffer geworden van een woninginbraak of poging van woninginbraak, doet u dan altijd aangifte. Hiermee krijgt de politie in ieder geval een beter beeld van waar de criminaliteit zich afspeelt en kan er gericht gesurveilleerd worden.