Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur

Utrecht, 23-08-2006

Aangehouden voor inbraak in auto

DE MEERN De politie heeft maandagavond een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een lokauto van de politie.

Tijdens een actie om auto-inbrekers op te sporen en aan te houden konden agenten op de Heldammersingel omstreeks 21.05 uur een 16 jarige jongen uit De Meern aanhouden. De jongen had gedurende de avond erg veel interesse getoond in geparkeerde autos. Nadat de lokauto van de politie op de Heldammersingel was geplaatst, zagen agenten de 16-jarige jongen een ruit van het voertuig inslaan en de apparatuur uit de auto wegnemen.

De verdachte kon worden aangehouden en werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie hield tijdens de actie nog een tweede verdachte aan, maar die bleek later niets met de inbraak te maken te hebben. Uit onderzoek werd duidelijk dat de jongen tot de veelplegers behoort.

Bestuurder rondom dronken

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie een man aangehouden die stomdronken in zijn auto reed.

Via de meldkamer kregen agenten een melding dat een automobilist dronken op de Weg der Verenigde Naties reed. Ter hoogte van het Westplein zagen de agenten het betreffende voertuig rijden. De bestuurder had grote moeite zijn voertuig op de weg te houden. Bij het verkeerslicht zagen agenten tot hun grote verbazing dat de bestuurder met een fles sterke drank aan zijn mond zat.

De man werd aan de klant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 660 ug/l uit. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Biltse Rading vond maandagmiddag een aanrijding tussen een fietser en een auto plaats.

Omstreeks 17.20 uur reed een 21-jarige bestuurder uit Houten met zijn voertuig over de Biltse Rading. Plotseling stak een 19-jarige fietsster uit Groenekan met haar fiets de weg over. De automobilist zag geen kans meer de vrouw te ontwijken waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis, waar later bleek dat zij lichtgewond was geraakt.

Autokraker op basis van camerabeelden aangehouden

UTRECHT - Woensdag 23 augustus heeft de politie op basis van camerabeelden een 14-jarige jongen uit Utrecht aangehouden die op 4 augustus een autokraak pleegde bij het winkelcentrum aan de Euterpedreef.

Op 4 augustus om 17.00 uur zag een getuige hoe twee jongens een ruit van een auto insloegen en een tas wegnamen. De dader sprong achterop bij een maatje en het tweetal fietste weg. De getuige fietste er achteraan en riep dat de jongens de tas moesten teruggeven. Toen de jongens zichzelf klem reden gooiden zij de tas en de fiets van zich af en gingen er rennend vandoor. De eigenaar kreeg zijn tas terug, maar de vogels waren op dat moment gevlogen. De diefstal was echter op camerabeelden vastgelegd. Eén van de daders is inmiddels herkend en kon op 23 augustus buiten heterdaad worden aangehouden. De politie zoekt nog naar de tweede verdachte.