1e persbericht van woensdag 23 augustus 2006

Eindhoven, 23-08-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie zoekt getuigen van aanrijding

De politie zoekt getuigen van een ongeval van woensdagochtend op de kruising Langendijk/Croy. Een 19-jarige fietster uit Veldhoven kreeg daar rond 7.00 uur geen voorrang van een 20-jarige automobiliste uit Eindhoven. De fietster kwam uit de richting van Veldhoven en reed in de richting van Eindhoven. Ze liep door de botsing een hersenschudding, enkelletsel en enkele gebroken voortanden op. Ze is naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. De automobiliste bleef ongedeerd. De politie zoekt mensen die de aanrijding hebben gezien, met name een fietser die achter de fietster reed toen zij werd aangereden. Zij kunnen bellen met de politie in Strijp via 0900-8844.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs hardrijder in

De politie heeft dinsdagavond rond 23.00 uur het rijbewijs ingenomen van een 27-jarige man uit Breda. Surveillerende agenten constateerden dat de man in zijn auto op de Professor Dr. Dorgelolaan een (gecorrigeerde) snelheid van 126 km/u haalde waar 50 km/u gereden mag worden. Omdat dat meer dan 50 km/u te hard is, is het rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in

Een man van 41 jaar uit Deurne heeft dinsdagavond rond 21.45 uur zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij in zijn auto veel te hard reed. Surveillerende agenten zagen de man met hoge snelheid op de snelweg A270 tussen Helmond en Eindhoven rijden. Op het gedeelte waar 80 km/u gereden mag worden, haalde de man een (gecorrigeerde) snelheid van 135 km/u. Omdat dat meer dan 50 km/u te hard is, is zijn rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie pakt rijbewijs hardrijder af

Dinsdagavond rond 20.45 uur heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een automobilist van 24 jaar uit Eindhoven. Een surveillerende agent zag dat hij met een (gecorrigeerde) snelheid van 126 km/u over de Beukenlaan reed. Er mag daar 70 km/u worden gereden. Omdat dat meer dan 50 km/u te hard is, is het rijbewijs ingenomen en is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie arresteert verdachte van huiselijk geweld

De politie heeft dinsdagavond rond 21.15 uur een man van 32 jaar uit Helmond aangehouden in de woning van zijn vriendin in Helmond-Centrum. Hij wordt ervan verdacht dat hij de 24-jarige vrouw dinsdagochtend en dinsdagavond heeft mishandeld. De man zou de vrouw tegen haar lichaam hebben getrapt en haar bij haar nek hebben gegrepen. De gewaarschuwde politie heeft de Helmonder aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Politie pakt mannen met inbrekersgereedschap op

Op de Donkerstraat heeft de politie woensdagochtend rond 0.30 uur twee Eindhovenaren (28 en 30 jaar) aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de mannen daar met een auto stonden. Omdat ze het niet vertrouwden, hebben ze de mannen en de auto gecontroleerd. In de wagen lagen diverse inbrekerswerktuigen en enkele bivakmutsen. De mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.