Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 23-08-2006

Agent gewond bij aanhouding

s-Hertogenbosch Dinsdagavond wilde een politieagent op de Minderbroedersstraat een 19 jarige Bosschenaar aanhouden terzake baldadigheid en het weigeren zich te legitimeren. Agenten hadden gezien dat hij een fiets in een rek gooide tengevolge waarvan een andere fiets omviel. De verdachte verzette zich fel tegen zijn aanhouding. Twee andere mannen waaronder een 19 jarige plaatsgenoot van de verdachte bemoeiden zich vervolgens met de aanhouding en zagen kans de aangehouden verdachte los te trekken. Daarbij kwam de politieman zodanig ten val dat hij diverse schaafwonden en een gekneusde knie opliep. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De twee 19 jarige Bosschenaren konden door ter assistentie gekomen politiemensen alsnog worden aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Aangehouden wegens bedreiging

Drunen Dinsdagmiddag is een 22 jarige inwoner van Drunen aangehouden en inverzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het dreigen met geweld tegen een 38 jarige plaatsgenoot, zijnde de vriend van de ex van de verdachte.

Gesignaleerde personen aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Leeghwaterlaan in s-Hertogenbosch een 41 jarige inwoner van Maasdriel aangehouden. De man was Vrouwe Justitia nog een geldboete van 1700 euro verschuldigd.

s-Hertogensbosch Dinsdagmiddag is een 19 jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. Bij naamscontrole bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 33 dagen uit moest zoeken.

Rosmalen Woensdagmorgen is in zijn woning in Rosmalen een 19 jarige man aangehouden die nog een gevangenisstraf van 22 dagen uit moest zitten. De man is ingesloten

Winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is aan de Pensmarkt in s-Hertogenbosch een 22 jarige vrouw uit Ede aangehouden. Zij werd bij het verlaten van een winkel betrapt op winkeldiefstal. De alarmpoort ging af waarna de beveiliging vaststelde dat zij voor ongeveer 15 euro aan make-up spullen had weggenomen. De vrouw moet een geldboete betalen van 130 euro.

Schennispleger

Heusden Dinsdagmiddag is in zijn woonplaats Heusden een 15 jarige jongen aangehouden. Hij heeft op de Botermarkt zijn broek laten zakken en heeft zijn blote achterwerk laten zien aan een 34 jarige Heusdense.

Verdachten van beroving aangehouden

Berlicum Naar aanleiding van een straatroof gepleegd aan de Wamberg in Berlicum in de nacht van dinsdag 8 op woensdag 9 augustus zijn op woensdagmorgen, 23 augustus drie verdachten van 18 jaar en 17 jaar, allen woonachtig in s-Hertogenbosch aangehouden. Op 21 augustus werd al een 18 jarige verdachte uit Berlicum aangehouden.

Het viertal wordt er van verdacht een 19 jarige jongen uit Rosmalen en een 16 jarig meisje uit Berlicum te hebben beroofd. De beide slachtoffers reden met hun fiets over de Wamberg en werden door vier gemaskerde jongens tot stoppen gedwongen, waarbij de 19 jarige met geweld van zijn fiets werd getrokken en van zijn telefoon werd beroofd. Van het meisje werd haar tas met telefoon en portemonnee afgenomen.

Een van de telefoons werd later door een van de verdachten doorverkocht aan een 28 jarige inwoner van Nuland. Deze is door de politie als verdachte van heling gehoord.

De verdachten van de beroving zijn in verzekering gesteld en worden donderdag en vrijdag voorgeleid

Winkeldiefstal

Uden Woensdagmorgen is een 48 jarige inwoner van Uden betrapt bij het plegen van winkeldiefstal. Hij nam zonder die af te rekenen 3 flessen Port mee uit een winkel aan de Losplaats. De man kreeg een boete opgelegd van 130 euro.

Verkeersongeval met letsel

Oss Woensdagmorgen is een 69 jarige fietser uit Oss ten gevolge van een verkeersongeval gewond geraakt en onbekend letsel voor behandeling overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis.

De man reed met zijn racefiets over de Gerbrandylaan. Hij wilde twee voor hem rijdende fietsers inhalen waarbij hij een van hen, een 37 jarige vrouw uit Oss, raakte. Hij kwam daardoor ten val.

Huiselijk geweld

Oss De politie heeft dinsdagmiddag een 26-jarige man uit Oss aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en verhoor.

Fietsendief aangehouden dankzij oplettende burger

Uden In de Elisabethstraat heeft de politie dinsdagavond een 22-jarige man uit Uden aangehouden. Oplettende burgers zagen de man lopen met een fiets op de rug. De fiets was afgesloten en had een mandje en kinderzitje. Op de Elisabethstraat zag de politie de man met de fiets lopen en is hij aangehouden. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Man met horecaverbod aangehouden

Oss In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 21-jarige man uit Oss aangehouden. Hij was in een horecagelegenheid in de Eikenboomgaard, waar hij niet mocht komen omdat hij daar een horecaverbod had.

Met drank op achter het stuur

Oss De politie heeft op de Ruwaardsingel in de nacht van dinsdag op woensdag een 27-jarige man uit Oss aangehouden die met drank op achter het stuur zat. De man krijgt een procesverbaal en een rijverbod.

Wederom aanhouding brandstichting

Boxmeer De politie heeft woensdag wederom een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de branden in Boxmeer en omgeving. Het gaat om een 14-jarige inwoner van Vortum-Mullem. Hij is op het politiebureau aangehouden. De politie hield gisteren een 13-jarige jongen uit Sambeek en een 14-jarige jongen uit Boxmeer aan. De 13-jarige jongen is na verhoor weer vrijgelaten. Hij is niet langer verdachte. De 14-jarige jongen is inverzekeringgesteld. Het onderzoek duurt voort.