Provincie Zuid-Holland

Jeroen Staatsen benoemd tot waarnemend burgemeester in gemeente Voorschoten

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, heeft drs. J.M. (Jeroen) Staatsen benoemd tot waarnemend burgemeester in de gemeente Voorschoten. Hij neemt met ingang van 1 september deze taak over van mevrouw W.M. (Wilma) Verver-Aartsen, die op dezelfde datum aantreedt als burgemeester van Schiedam.

De benoeming van Staatsen kwam tot stand in goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Voorschoten. De Commissaris van de Koningin vindt het vanwege de continuïteit van het bestuur in de gemeente Voorschoten van belang dat het burgemeesterschap wordt waargenomen tot het moment dat een door de kroon benoemde burgemeester kan worden aangesteld. Staatsen was vanaf 15 december 2005 waarnemend burgemeester in de gemeente Teylingen. Daarvoor was hij vijf jaar burgemeester in de Noord-Hollandse gemeente Den Helder.

De procedure voor de werving en selectie van een vaste, kroonbenoemde burgemeester in Voorschoten zal op korte termijn in gang worden gezet. De gemeenteraad zal daarvoor eerst een profielschets moeten vaststellen. Als een en ander volgens de planning verloopt, kan medio mei 2007 een door de kroon benoemde burgemeester in functie treden.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22