Politie Gelderland-Zuid

Aanhoudingen na ruzie

Nijmegen, 23-08-2006 o Op 1 augustus verscheen er een nieuwsbericht over een ruzie in Nijmegen. Dat bericht gaf echter niet het volledige beeld van de situatie. Hierbij alsnog de volledige toedracht.

De politie heeft maandagavond 31 juli een 42-jarige man in Nijmegen aangehouden op verdenking van mishandeling na een uit de hand gelopen ruzie. Na het voorval heeft de politie nog een nader onderzoek ingesteld. Er zijn daarbij twee jongens van 16 en 14 uit Nijmegen gehoord als verdachten van mishandeling. Uit nader onderzoek blijkt dat de 42-jarige Nijmegenaar zelf aangevallen werd tijdens de ruzie door de jongens. Tijdens zijn verdediging verwondde hij de 14-jarige jongen. Ook de 42-jarige partner van de man liep hoofdletsel op, toen zij door de 16-jarige jongen werd geslagen.

In eerste instantie nam de politie alleen de 42-jarige man mee naar het bureau voor mishandeling. Nu de hele toedracht bekend is, wordt uitsluitend tegen de twee minderjarige verdachten proces-verbaal opgemaakt. (06)