Robeco

Robeco verwerft 40%-belang in Hedge Fund Manager AIM 23 jul 2006

Robeco heeft een 40%-belang genomen in het Belgische Analytic Investment Management (AIM). AIM, opgericht in 1990, is een van de pioniers in Europa op het vlak van "alternative investments" en gespecialiseerd in systematische intra-day valuta trading (in USD, EUR, GBP en CHF). De beleggingsstrategie van AIM is uitsluitend gebaseerd op kwantitatieve modellen. AIM beheert voor rekening van institutionele beleggers (voornamelijk pensioenfondsen en hedge funds) meer dan USD 200 miljoen. Hiertoe wordt gemiddeld voor meer dan USD 6 miljard per maand aan valutatransacties gedaan op de professionele interbankenmarkt. Sinds de start van haar valuta trading in juni 1998 bedraagt AIMs gemiddelde performance 6,8% netto per jaar. Bovendien plaatst MARHedge, een leidinggevende firma qua hedge fund performance analyse, het valutaprogramma van AIM op de eerste plaats in een rangschikking volgens risico-gewogen rendement (ultimo juni 2006).

George Möller, CEO van Robeco: "Deze deelname past in ons beleid om te investeren in complementaire beleggingsstrategieën die hun kwaliteit hebben bewezen".

In de toekomst wordt een uitbreiding naar een meerderheidsbelang niet uitgesloten. Er zijn geen verdere details van de overeenkomst bekendgemaakt.

Luc van Hof, CEO van AIM voegt hieraan toe: "Door onze strategische samenwerking met een van de meest prestigieuze vermogensbeheerders in Europa kan AIM zich nu ten volle richten op het verder ontwikkelen en verfijnen van onze tradingmodellen. Voeg hier Robeco's distributiekracht en know-how inzake productstructurering aan toe en je hebt een geslaagd recept voor innovatieve en succesvolle beleggingsproducten."