Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Gewonde overvaller mogelijk besmet geraakt

Beekbergen, 23-08-2006 o De politie is een onderzoek gestart naar de beroving en mishandeling van een 25 jarige man uit Beekbergen die in de nacht van vrijdag op zaterdag (19/8) op de Engelanderholt in Beekbergen door een drietal jongelui werd belaagd met o.a. een mes waardoor hij een bloeden wond opliep. De man zag kort daarop kans om met datzelfde mes één van de daders in zijn been te steken.

Tegenover de politie verklaarde het slachtoffer later dat hij enkele jaren geleden een ernstige hersenvliesontsteking had opgelopen en dat artsen hem hadden gewaarschuwd voor bloed-bloed contact, omdat dit besmettelijk zou zijn. Voor de verdachte die in zijn been werd gestoken zou er derhalve mogelijk gevaar voor besmetting zijn.De politie heeft het plaatselijke ziekenhuis geïnformeerd.

Het slachtoffer reed rond 22.20 uur op zijn snorfiets vanuit Ugchelen richting Beekbergen. Ter hoogte van de bosrand na het wildrooster stond een drietal jongelui met twee brommers, die hem maanden te stoppen.

Direct hierop werd de man bedreigd met een mes en zij eisten zijn snorfiets en persoonlijke bezittingen. De man werd geslagen maar verzette zich en wist aan zijn belagers te ontkomen ondanks het feit dat hij met het mes tot bloedens toe geraakt werd. Zelfs zag hij kans om het mes van één van het drietal af te nemen en daarmee zijn opponent in het been te steken. De Beekbergenaar kon daarna op zijn snorfiets vluchtten.

De politie is op zoek naar dit drietal waarvan er één gewond zou moeten zijn aan zijn been. Getuigen die iets van dit incident hebben gezien of anderen die hierover informatie of tips hebben worden verzocht, contact op te nemen via 0900-8844.