Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Wisseltruc: pinpas ontvreemd

Putten, 23-08-2006 o Een 50-jarige inwoonster van Amsterdam is op dinsdagmiddag (22-08) het slachtoffer geworden van vlugge vingers en een babbeltruc .

Nadat de vrouw rond 16.00 uur geld had gepind bezocht ze een winkel aan de Dorpsstraat. Ze kocht daar een artikel en wilde na het afrekenen haar portemonnee in de tas stoppen. Op dat moment viel er een handvol kleingeld op de grond en hoewel de vrouw zeker wist dat het niet van haar was, begon ze toch te twijfelen. Een onbekende man naast haar had inmiddels het kleingeld gepakt en stopte dat in haar nog geopende portemonnee.

Even later worden ze buiten door dezelfde man weer aangesproken omdat hij een muntstuk van 2,- wilde wisselen voor kleingeld. De man, in gezelschap van twee andere mannen, gedroeg zich opdringerig en probeerde zelfs het wisselgeld bij de vrouw uit de portemonnee te pakken. Ondertussen probeerde één van de andere mannen de aanwezige echtgenoot van de vrouw af te leiden.

Na het vertrek van het drietal ontdekte de vrouw dat haar pinpas was verdwenen. Signalement man: plm. 30 jaar, donkere ogen, getinte huidskleur,donker haar . Kleding: rood geblokt hemd en vermoedelijk een blauwe spijkerbroek. De twee andere mannen hadden eveneens een getint uiterlijk en één man had een tatoeage op zijn rechter bovenarm. De politie stelt een onderzoek in.