Gemeente Breda

Tijdelijke vrijstelling voor NHTV aan Archimedesstraat

Burgemeester en wethouders van Breda hebben in hun vergadering van 22 augustus 2006 besloten om medewerking te verlenen aan het verzoek tot tijdelijke huisvesting van een deel van de NHTV, internationale hogeschool te Breda, in het voormalige Euretcogebouw aan de Archimedesstraat 17 te Breda

Het bestuur van de NHTV verzoekt om voor een periode van 3 jaar tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het Bestemmingsplan Kadijk 1965 om een voormalig bedrijfspand aan de Archimedesstraat 17 te Breda te gebruiken voor onderwijsdoeleinden. Deze periode kan maximaal met 2 keer één jaar verlengd worden.

De NHTV wil dit gebouw, bekend als het voormalige Euretcogebouw, gebruiken voor de opleiding Vrijetijdsmanagement. Nu heeft het perceel de bestemming "Doeleinden van Handel en Bedrijf".

Gebruik voor onderwijsdoeleinden is niet in overeenstemming met de geldende bestemming. Burgemeester en wethouders hebben besloten om voor een periode van 3 jaar vrijstelling te verlenen van de voorschriften van dit bestemmingsplan. Het ontwerpbesluit heeft vanaf 6 juli 2006 gedurende zes weken ter visie gelegen in het Stadskantoor. Tijdens deze periode konden zienswijzen ingebracht worden bij burgemeester en wethouders. Hiervan heeft niemand gebruik gemaakt.

De NHTV stelt buurtbewoners en bezoekers van de moskee in de gelegenheid om gebruik te maken van de parkeergelegenheid op het terrein van de hogeschool aan de Archimedesstraat.

Daarnaast heeft de NHTV aandacht voor mogelijke klachten als gevolg van de aanwezigheid van de hogeschool in de buurt.

Het vrijstellingsbesluit ligt met ingang van 24 augustus 2006 gedurende zes weken ter visie bij de balie Informatie in de centrale hal van het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10 te Breda.