Politie Zeeland

Persberichten politie Zeeland

O-3182-2006 Botsing op Thoolse brug
Gisteravond is rond 18.14 uur een aanrijding gebeurd op de Nieuwe Postweg in Halsteren.
Een 45-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen en een 21-jarige automobiliste uit Tholen reden de oprit van de Thoolse brug op en maakten aanstalten om de hoofdrijbaan op te rijden. Rond dat tijdstip was het aardig druk met verkeer. Een personenauto moest stilstaan aan het eind van de invoegstrook, omdat deze er niet tussen kwam. Beide dames stonden al half ingevoegd toen ineens de onbekende personenauto begon te rijden. Een automobilist die voor de 21-jarige reed moest hiervoor uitwijken en trapte op zijn rem. De 21-jarige Thoolse remde ook, maar dit werd te laat opgemerkt door de 45-jarige vrouw die achterop haar voorgangster botste. Het voertuig van de 45-jarige was zwaar beschadigd. Omdat er koelvloeistof op het wegdek lekte is de brandweer geweest die het wegdek heeft schoongemaakt. Beide auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.

W-3183-2006 Diefstallen uit bedrijven
Bij een bedrijf aan de Arnesteinweg in Middelburg is vanmorgen rond 7.21 uur ontdekt dat er was ingebroken.
Door een ruit te vernielen is/zijn de dader(s) het pand binnengekomen. Uit het bedrijfspand is geld weggenomen, alsmede waardebonnen en computerapparatuur.
De Zeeuwse politie gaat onderzoek doen naar de inbraak, door de Technische Recherche wordt sporenonderzoek gedaan.

In een basisschool in de gemeente Reimerswaal is vannacht ook ingebroken.
De inbraak werd vanmorgen ontdekt. Uit de school zijn laptops, een televisie en geld weggenomen. Ook hier stelt de technische recherche een sporenonderzoek in. Een buurtonderzoek dat is gedaan heeft nog geen noemenswaardige resultaten geboekt.

W-3184-2006 Man redt zwaan, maar wordt zelf mishandeld
Omstreeks 21.00 uur gisteravond liepen een 56-jarige man uit de gemeente Veere en zijn echtgenote over het Bastion in Veere.
De vrouw zag dat er een hond kwam aangelopen die een jonge zwaan bij de nek pakte. Hierop is de man naar de zwaan gerend en heeft de hond bij zijn/haar nekvel gegrepen en van de zwaan afgetrokken. De baas van de hond kwam even later ter plaatse en riep dat de man met z'n poten van de hond moest afblijven. Hierop ontstond een discussie over het feit dat de baas van de hond het beest niet aan de lijn hield. Opeens haalde de baas van de hond uit en gaf de 56-jarige man een vuistslag op zijn oog. Hierdoor liep de man een blauw oog op waarmee hij naar de huisarts is geweest. Ook greep de onbekende man hem bij de keel. De vrouw van de 56-jarige man is aan de belager gaan trekken en op een gegeven moment stopte hij en liep hij weg. De 56-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling.

O-3185-2006 Diefstal uit auto, Tholen
Op de Edisonweg in Tholen werd afgelopen nacht een auto opengebroken.
Uit de auto werden een gsm en autopapieren weggenomen.