Gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal dient een projectplan in bij de provincie Groningen voor een financiële bijdrage uit de Brede Doel Uitkering (BDU). Dit is een Rijks subsidiepot voor verkeer, vervoer en verkeersveiligheid die door de provincie wordt verdeeld. Met het geld wil de gemeente samen met de provincie Groningen, de gemeente Vlagtwedde, belangenvereniging Ocrea, dorpsbelangen Vlagtwedde en 3VO de veiligheid van de N365 verbeteren. Het gaat hier om het traject tussen Onstwedde en Vlagtwedde en met name de situatie bij Smeerling.

Op initiatief van Ocrea heeft er in 2005 een snelheidsmatigingsproject plaatsgevonden. Doel was samen met schooljeugd, 3VO, de provincie Groningen, regiopolitie en de gemeenten Vlagtwedde en Stadskanaal de snelheid van het gemotoriseerde verkeer te verlagen. Ondanks dit project moet geconstateerd worden dat er nog steeds te hard wordt gereden. Daarom gaat een projectgroep een nader onderzoek instellen en komt naar verwachting eind dit jaar met een voorstel van te nemen maatregelen.

De verwachting is dat er EUR 300.000,-- nodig is om de maatregelen te kunnen uitvoeren. Uit de BDU wordt een bijdrage van EUR 150.000,00 gevraagd. De overige kosten worden door de provincie Groningen en de gemeente Stadskanaal betaald.


* 23 augustus 2006