hoofdklasse hockey


23-8-2006 : Sandeep Singh mist WK

Leo Kemps heeft vandaag (woensdag) contact gehad met de president van de Indiase hockeybond KPS Gill over de toestand van de gisteren per ongeluk in de trein neergeschoten Sandeep Singh. De voorzitter van de commissie tophockey van hockeyclub Eindhoven kreeg vanuit India slecht nieuws te horen.

Tekst: Jan Balk

Het ziet er naar uit dat strafcornerspecialist Singh de komende maanden niet zal kunnen hockeyen. De international mist in ieder geval het WK in Mönchengladbach. Het lijkt verder heel onwaarschijnlijk dat Singh zich voor de competitiestart van 8 oktober zal kunnen melden in Eindhoven. `Het ziet er niet goed uit', luidt het commentaar van Kemps.

Serieus

Gill heeft Kemps laten weten dat de verdwaalde kogel Singh vlak bij zijn ruggengraat heeft geraakt. Verschillende organen van de tophockeyer zijn beschadigd en zijn toestand is serieus. Singh ligt de komende dagen in het ziekenhuis. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden tijdens de ongelukkige schietpartij. Kemps: `Voorlopig vind ik het niet gepast om persoonlijk contact te zoeken met Singh en laat ik me door meneer Gill op de hoogte houden van de ontwikkelingen.'