Fortis Bank

Published: 15:45 23.08.2006 GMT+2 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

RijnHove Beheer neemt Monterey Management over, een Nederlandse aanbieder van financiële en fiduciaire diensten

Vandaag hebben RijnHove en Fortis Intertrust, de eigenaar van Monterey Management BV, overeenstemming bereikt over de verkoop van 100% van Monterey aan RijnHove

Monterey Management, gevestigd in Rotterdam, biedt vermogende particulieren een volledig pakket fiscale, juridische en fiduciaire diensten met betrekking tot successie- en vermogensplanning. Het personeel (17 FTE's) bestaat uit zeer ervaren en hoogopgeleide professionals, die een langdurige relatie hebben met zowel het bedrijf als de klanten.

Frans van Rijn en Sjaak ten Hove, directeuren van RijnHove Beheer (hoofdkantoor Breda): "De overname van Monterey Management, een bedrijf in fiduciaire en trustdiensten, past bij de strategie van RijnHove om de activiteiten als aanbieder op de markt voor professionele trustdiensten op Europees niveau verder uit te breiden. Monterey vormt een goede aanvulling op onze eigen activiteiten in Nederland. De samengevoegde bedrijven worden hiermee één van de voornaamste middelgrote Nederlandse partijen op dit gebied. We zijn van mening dat deze uitgangspositie ons veel kansen biedt om te groeien in de huidige markt, die over het geheel genomen gebukt gaat onder de strenge regelgeving van de Nederlandse overheid. Onze groep verwelkomt het ervaren professionele team van Monterey; dankzij hun inzet is Monterey de afgelopen jaren tot een succesvolle aanbieder uitgegroeid."

Bas Schreuders, CEO van Fortis Intertrust: "De kracht van Monterey is de toewijding aan hun klanten. De naam Monterey staat voor professionele dienstverlening als onafhankelijke aanbieder van Nederlandse truststructuren. Fortis Intertrust, een toonaangevende aanbieder van trustactiviteiten en zakelijke dienstverlening met meer dan 1100 medewerkers in 23 landen, heeft ervoor gekozen om te opereren onder één Fortis-vlag, waardoor het grote internationale dienstenbereik kan worden uitgebreid en het wereldwijde aanbod versterkt. De positie van Monterey als sterke onafhankelijke aanbieder van fiscale, juridische en fiduciaire diensten stond een soepele integratie in de nieuwe structuur van Fortis in de weg. Ook zou de fusie met Fortis Intertrust schadelijk zijn geweest voor zowel Monterey als zijn klanten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat RijnHove het groeipotentieel van Monterey ten volle verder zal helpen ontwikkelen."

Deze transactie heeft geen noemenswaardige invloed op de nettowinst per aandeel van Fortis.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners. Met een marktkapitalisatie van EUR 36,2 miljard (31/07/2006), behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 58.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0)2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0)2 510 53 78
Utrecht:

+31 (0)30 226 32 20