Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 23 augustus 2006

Zaanstreek-Waterland, 23-08-2006

Met onder meer: Beroving opgelost, controles en aanhoudingen na steekpartij

Drankrijder mist bocht

Assendelft, woensdag 23 augustus 2006, 04:51 uur.

De politie heeft een 41-jarige man uit Wijk aan Zee aangehouden omdat hij op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen een aanrijding had veroorzaakt terwijl hij onder invloed was van alcohol. De man reed met zijn personenauto vanuit de richting Wormerveer in de richting van Beverwijk toen hij vermoedelijk een bocht over het hoofd zag en rechtdoor tegen een lichtmast aan reed. Toen bleek dat de man alcohol had gebruikt werd hij meegenomen naar het politiebureau waar een blaastest uitwees dat hij iets meer dan drie en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid (1,76 promille) op had. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en de man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De lichtmast was door de aanrijding geheel gevlakt en de auto vermoedelijk total-loss. Proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik wordt opgemaakt.

Aanhoudingen na steekpartij

Zaandam, dinsdag 22 augustus, 17:38 uur.

De politie heeft een meisje van 16 jaar, een vrouw van 39 jaar en een man van 21 jaar, allen woonachtig in Zaandam, aangehouden nadat op de Wibautstraat een 20-jarige plaatsgenoot van hen met een steekwond was aangetroffen. Na een melding van een vechtpartij troffen de agenten de gewonde man aan en lieten hem per ambulance overbrengen naar het ziekenhuis. In de directe omgeving werden drie inzittenden van een auto aangehouden die volgens getuigen bij het incident betrokken waren. Het slachtoffer werd woensdag, nadat hij het ziekenhuis had verlaten, aangehouden. Alle vier verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. Het onderzoek heeft tot nu toe uitgewezen dat de betrokkenen al langer een conflict met elkaar hadden. Het slachtoffer zou de auto van één van de verdachten met een hamer hebben bewerkt waarna de vechtpartij zou zijn ontstaan waarbij gestoken werd. De recherche doet nader onderzoek naar de toedracht en doet navraag in de buurt. Getuigen die nog niet bij de politie bekend zijn worden verzocht te bellen met de centrale recherche via 0900-8844.

Beroving opgelost

Purmerend.

De politie heeft met de aanhouding van drie verdachten een beroving op de Annette Poelmanstraat opgelost. Twee 16-jarige jongens en een 21-jarige man, allen Purmerenders, zouden van donderdag 27 op vrijdag 28 juli rond middernacht een 27-jarige plaatsgenoot hebben geslagen, geschopt en vervolgens zijn mobiele telefoon hebben weggenomen. De 16-jarigen werden 9 en 10 augustus opgepakt en één van hen werd na voorgeleiding bij de rechter commissaris weer vrijgelaten. De andere 16-jarige en de op 13 augustus aangehouden derde verdachte zijn in bewaring gesteld en zitten nog vast.

Agressieve man

Purmerend, dinsdag 22 augustus 2006, 13:35 uur.

Een 33-jarig man uit Purmerend is bij de sociale dienst op de Waterlandlaan aangehouden omdat hij het aanwezige publiek en personeel bedreigde. De man bleef ondanks aanmaningen van de te hulp geroepen agenten schreeuwen en bedreigen. Hij werd in de boeien gezet en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Hardleers

Purmerend, dinsdag 22 augustus 2006, 14:33 uur.

Een 14-jarige jongen uit Purmerend en een even oude plaatsgenote kregen van de politie een bekeuring omdat zij over trottoirs en in voetgangersgebied fietsten. Een agent had ze in eerste instantie laten gaan met een waarschuwing maar toen hij ze even later toch weer op verboden gebied zag fietsen werden zij beboet. De jongen kon zich niet legitimeren en moest voor controle van zijn identiteit mee naar het bureau. Na controle en met nog een bekeuring voor het niet legitimeren werd de jongeman heengezonden.

Boot op trailer gestolen

Wormer, dinsdag 22 augustus 2006, 13:39 uur.

Op de Nieuweweg is in de nacht van maandag op dinsdag een trailer met boot en buitenboordmotor gestolen. De beige polyester speedboot van het merk Beekman, type Ultra 450, was voorzien van registratienummer 17-29-YC en 1 stoel ontbreekt. Aan de spiegel hing een blauwe 70 pk Yamaha kortstaart buitenboordmotor. Het geheel stond op een grijze 1-assige aanhangwagen/boottrailer.

Automobilist in bezit van drugs

Koog aan de Zaan, 22 aug, 05:00 uur

Op de Museumlaan werd dinsdagochtend vroeg een 25-jarige man uit Koog aan de Zaan aangehouden omdat hij in het bezit was van drugs. De man had een hoeveelheid weed en een wikkel cocaïne in zijn auto. De bestuurder was twee maanden geleden ook al eens aangehouden omdat hij drugs bij zich had. Er is een mededeling aan de divisie Vorderingen van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) verzonden. Een geschiktheidsonderzoek (onderzoek door een psychiater), in opdracht van het CBR, moet uitwijzen of het rijbewijs van de man wel of niet ongeldig wordt verklaard.

Hardrijders

Noordbeemster, 22 aug, 10:15-12:20 uur

Op de Middenweg en de Schermerhornerweg (beiden 80 km-wegen) werden dinsdagochtend snelheidscontroles gehouden. Op de Middenweg hield één op de 25 bestuurders zich niet aan de snelheid, terwijl ruim duizend voertuigen het in de berm opgestelde statief passeerden.

Op de Schermerhornerweg reed één op de tien bestuurders te snel. De hoogste snelheid bedroeg 114 km per uur.

Eén op de tien automobilisten te hard

Zaandijk, 22 aug, 14:15-16:20 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk overschreed dinsdagmiddag één op de tien automobilisten de snelheidslimiet van 70 km per uur. Van ruim duizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

Maandag werden in Wijdewormer en in Wormerveer snelheidscontroles gehouden, op de Provincialeweg (nabij de op- en afrit naar de A7) en de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk N246. In Wijdewormer reed één op de 25 bestuurders te hard terwijl in Wormerveer slechts één op de honderd mensen zich niet aan de snelheid hield. In Wormerveer werd een hoogste snelheid gemeten van 100 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Op beide wegen passeerden ruim duizend passanten de radarauto.

97 bestuurders negeren tijdelijke snelheidslimiet van 30 km per uur

Krommenie, 22 aug, 14:45-16:16 uur

In verband met de wegwerkzaamheden tussen de Rosariumlaan en de Vaartdijk, werd dinsdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg Zaandam-Castricum. De tijdelijk geldende snelheidslimiet van 30 km per uur werd hier door 97 bestuurders genegeerd. De hoogste snelheid bedroeg 66 km per uur (na correctie). De overige tweehonderd weggebruikers hielden wel rekening met de wegwerkzaamheden en reden niet te hard.

Te snel

Broek in waterland, 22 aug, 11:00-12:30 uur

Op de Provincialeweg N247 werd dinsdagochtend en -middag een snelheidscontrole gehouden. In de ochtend reden slechts negen bestuurders harder dan de toegestane 80 km per uur terwijl in de middag twee keer zoveel bestuurders zich niet aan de snelheid hielden. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur. In Volendam werden op de N247 vier bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Schermen weg bij inbraak

Zaandam, woensdag 23 augustus 2006, 08:22 uur.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een ruit van de voormalige politiepost 't Kalf aan de Drielse Wetering ingeslagen. Het pand is tegenwoordig als kantoor van een stichting in gebruik. Na vernieling van het isolatieglas heeft men zich toegang verschaft tot de kantoorruimte en drie computer monitoren weggenomen.

Bomen omgezaagd

Landsmeer, woensdag 23 augustus 2006.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de vernieling van drie bomen in Landsmeer. In de Roerdompstraat werd een flinke plataan omgezaagd en op het Zeiltjespad en de Dorpsstraat werden jonge bomen op dezelfde wijze vernield. De strafbare feiten zijn vermoedelijk gepleegd in de nacht van dinsdag op woensdag. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Landsmeer/Oostzaan via 0900-8844.