Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Jelle Kuiper interim-korpschef Gelderland-Midden
Publicatiedatum: 23-8-2006 16:46:09

Op voordracht van korpsbeheerder Pauline Krikke en in overleg met de minister van Binnenlandse Zaken gaat Jelle Kuiper per direct aan de slag als interim-korpschef Gelderland-Midden. Met de komst van de heer Kuiper is de korpsleiding weer compleet en bestaat naast de heer Kuiper uit Ton Lith als plaatsvervangend korpschef.

In verband met de vacante functie van korpschef sinds 16 augustus 2006 heeft korpsbeheerder Pauline Krikke contact opgenomen met Jelle Kuiper en hem gevraagd de functie van interim-korpschef te vervullen. Vandaag, 23 augustus, heeft hij tijdens een extra bijeenkomst van de Regionale Beheersdriehoek toegezegd dat hij deze taak op zich wil nemen. Het managementteam van Gelderland-Midden, de Ondernemingsraad en de medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Jelle Kuiper (61) is zeven jaar korpschef geweest van het korps Amsterdam-Amstelland. Alles bij elkaar maakte hij twintig jaar deel uit van de Amsterdamse korpsleiding. In november 2004 ging hij met functioneel leeftijdsontslag en sindsdien werkte hij 1 dag in de week aan de politieacademie en adviseerde hij het korps van Amsterdam. De heer Kuiper gaat de functie van interim-korpschef fulltime vervullen, hij zal dus volledig beschikbaar zijn voor het korps Gelderland-Midden. Om zijn taak goed te kunnen doen, gaat Jelle Kuiper, die woonachtig is in Alkmaar, tevens in de regio een woning betrekken.

De heer Kuiper gaat de functie van interim-korpschef vervullen totdat een nieuwe korpschef gevonden is. De procedure hiervoor gaat binnenkort van start met het opstellen van een profiel. Jelle Kuiper begint zijn werkzaamheden op 24 augustus.

//////
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arthur Verstegen, kabinet burgemeester,
Telefoon 026 - 3774843 of 06 - 52375135

---