Leiden Snelheidscontroles

De afgelopen week heeft de politie op diverse plaatsen in Leiden en Voorschoten snelheidscontroles gehouden. De resultaten:

Plaats Straat Passanten Overtreders Hoogste

Leiden Willem de Zwijgerlaan 929 35 72 km

Leiden Hoge Rijndijk 1312 20 78 km

Leiden Doctor Lelylaan 1774 34 73 km

Leiden Burggravenlaan 518 6 72 km

Leiden Haagweg 1218 64 97 km

Leiden Langegracht 1207 7 69 km

Voorschoten Veurseweg 1022 44 72 km

Voorschoten Leidseweg 1824 32 82 km

Voorschoten Wijngaardenlaan 719 53 80 km

Bij een gehouden controle op de Boshuizerkade bleek 47 % te hard te rijden dan de aangegeven snelheid van 30 km per uur. De snelheidscontrole was van tevoren aangekondigd. In de komende maanden zullen er meer controles op de Boshuizerkade worden gehouden.

Leiden Aanrijding

De politie heeft woensdag 23 augustus rond 11.50 uur hulp verleend bij een aanrijding tussen twee auto's op de Albinusdreef. Een 19 jarige automobiliste uit Oegstgeest verleende daar bij het richting veranderen geen voorrang aan een 65 jarige automobilist uit Warmond. De vrouw uit Oegstgeest werd met beenletsel overgebracht naar het LUMC. Een 76 jarige vrouw uit Leiden die bij de vrouw in de auto zat klaagde over pijn in haar hoofd. De 58 jarige vrouw van de man uit Warmond had pijn in het bovenlichaam. Beiden werden terplaatse onderzocht en behandeld.

Gouda Mishandeling

De politie is op zoek naar twee jongens die op woensdag 23 augustus rond 12.45 uur op de Wijdstraat een 22 jarige man uit Gorinchem mishandelden. De twee jongens zaten op één scooter die dicht langs de daar lopende man reed. Daarbij raakte de scooter de man licht. Hij besteedde er verder geen aandacht aan, maar de twee jongens stapten af en sloegen hem in zijn gezicht. Vervolgens reden ze weer verder. De man deed aangifte en de politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Politie waarschuwt voor illegale koekverkopers

De politie waarschuwt voor illegale koekverkopers. Op dinsdag 22 augustus rond 15.45 uur hield de politie twee mannen uit Dordrecht van 36 en 41 jaar aan op de Savelberghof die in het bejaardentehuis daar pakjes met koeken, onder meer stroopwafels, verkochten en daar 5 euro voor vroegen. Het geld zou ten goede komen van de weeskinderen, zo werd de bewoners daar voorgehouden. Omdat men het niet vertrouwde belde men de politie die de twee op straat aanhield. Zij waren niet in het bezit van een ventvergunning en ook niet van een bewijs dat ze dit deden voor een organisatie.. Alle koeken die ze nog bij zich hadden, onder andere 6 pakken van 10 stroopwafels, 5 pakjes met chocoladekoek en 24 losse koeken, werden inbeslaggenomen en zijn woensdagmorgen 23 augustus aan het bejaardencentrum aangeboden. De verdachten gaven aan het geld weer terug te willen geven aan de kopers. Dit is eveneens vanmorgen op een aantal adressen gebeurd. Vandaag zijn beide verdachten weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor het venten zonder vergunning en oplichting.

De politie adviseert altijd goed op te letten als iets aan de deur te koop wordt aangeboden. Vraag in dat geval naar de door de gemeente afgegeven ventvergunning en controleer of de organisatie daarop vermeld wordt. Laat in ieder geval nooit iemand binnen! Bel bij twijfel de politie.