Gemeente Delft

Het college heeft zich als doel gesteld dat in 2008 in elke Delftse wijk een gezondheidscentrum operationeel is. Voor de wijk Buitenhof is de locatie voor een nieuw gezondheidscentrum bepaald op de Händellaan nummer 108. Het gezondheidscentrum komt op de plek van het voormalig schoolgebouw, in combinatie met een aantal zorgwoningen. Er zijn al drie gezondheidscentra operationeel in Delft: in de Binnenstad, de Wippolder en de Tanthof.

In het voormalig schoolgebouw aan de Händellaan zijn sinds 1985 een aantal eerstelijnsvoorzieningen gevestigd: huisartsen, maatschappelijk werk, thuiszorg en podotherapie. Het gebouw voldoet echter niet aan de eisen die zijn gesteld aan eerstelijnsvoorzieningen. Dat is de reden waarom het college van B&W op 22 augustus heeft besloten dat er op deze locatie een nieuw gebouw komt. Hiervoor is een ontwikkelingsplan opgesteld. Streven is om medio 2008 de deuren van het nieuwe gezondheidscentrum aan de Händellaan te openen.

In de nieuwbouw worden de huidige eerstelijnsvoorzieningen uitgebreid en er komt een jeugdgezondheidszorgteam (JGZ) bij. JGZ is nu nog gevestigd in de portocabins aan de Händellaan 106a. Tijdens de bouw van het nieuwe centrum komen de voorzieningen tijdelijk ergens anders te zitten. In het najaar van 2006 verkent de gemeente locaties voor de tijdelijke huisvesting.

De gemeente realiseert in iedere wijk een gezondheidscentrum om de eerstelijnszorg voor iedereen in Delft bereikbaar te houden. En de gemeente wil met deze gezondheidscentra het dreigend tekort aan huisartsen en tandartsen ondervangen, in iedere wijk een JGZ-team huisvesten en de samenwerking tussen de hulpverleners bevorderen.

Noot voor de redactie (