Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23-08-06)

OOSTERHOUT NB, 23 augustus 2006

Oplegger breekt doormidden

RIJEN: Woensdagochtend 23 augustus 2006 omstreeks 08.30 uur brak een 35 meter lange oplegger doormidden. Dat gebeurde op de Rijksweg, pal voor de hoofdingang van de militaire vliegbasis. De lading van de oplegger, een transformatorhuis met een gewicht van 65 ton was bestemd voor de Vliegbasis Gilze Rijen. Het exceptionele transport werd begeleid door waarschuwingsautos . Bij het indraaien van de bocht reed de chauffeur stapvoets waarbij zijn uitgestapte collega de achterassen handmatig bestuurde. De oplegger is door nog onbekende oorzaak door midden gebroken. Een zware hijskraan kwam eraan te pas om het spul te lichten. Omdat de combinatie de kruising volledig blokkeerde, werd de Rijksweg in beide richtingen afgesloten. Provinciale Waterstaat stelde een omleidingsroute in, bij de Europalaan en Vijfeikenweg. De 38-jarige chauffeur uit Hazerswoude-Rijndijk bleef ongedeerd. De politie trad verkeersregelend op. Rond 14.00 uur kon de weg weer worden vrijgegeven. Verkeersongevalanalisten doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

440,- boete voor stalking

DONGEN: Een 16-jarige Dongense deed enige tijd geleden bij de politie aangifte van stalking. In de periode november 2005 tot en met mei 2006 kreeg zij 331 telefoontjes van een anonieme beller. Tijdens de telefoontjes hoorde de aangeefster gehijg of seksueel getinte opmerkingen aan de andere kant van de lijn. De politie stelde een onderzoek in, waarbij het spoor leidde naar een 23-jarige inwoner van Dongen. De verdachte werd ontboden in het Dongense politiebureau en verhoord. Geconfronteerd met de bewijslast, bekende hij dat hij de telefoontjes had gepleegd. Het motief moet gezocht worden in een niet beantwoorde liefde. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de verdachte een transactievoorstel van 440,- Met het betalen van deze boete voorkomt de man een gang naar de rechter.

Politie controleert op snelheid

WIJK EN AALBURG: De politie heef gisterenmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Kortestraat (50 km) en de Polstraat (30 km). Dit na klachten van buurtbewoners. Op de Kortestraat zijn geen overtreders bekeurd. Op de Polstraat zijn negen overtreders op de bon geslingerd. De hoogst gemeten snelheid was 62 kilometer per uur. Ook kregen drie automobilisten een bon vanwege het niet dragen van de autogordels.

Inzamelen kleding zonder vergunning

RIJEN: De politie geeft een 48-jarige man uit Dinteloord een proces-verbaal ingevolge de plaatselijke APV omdat hij zonder vergunning kleding aan het inzamelen was. De man werd gecontroleerd op de Leibeemd. De agenten zagen dat hij zakken gebruikte kleding die langs de kant van de weg stonden, aan het inzamelen was. Er ontstond ter plaatse een discussie met de Dinteloorder omdat hij van mening was dat daarvoor geen vergunning noodzakelijk is. De politiemensen waren echter een andere mening toegedaan. De zaak zal worden voorgelegd aan Justitie en eventueel de rechter.

Auteur: Jeroen Steenmeijer