Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 23 augustus

BERGEN OP ZOOM, 23 augustus 2006

Hennepkwekerij aangetroffen in woning

BERGEN OP ZOOM: De politie trof op dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan in een woning aan de Pastoor Jutenlaan. Het team Courage trof op de zolder van het pand 172 oogstrijpe planten aan. De kwekerij is geruimd en alles is ter vernietiging in beslag genomen. De politie stelde het energiebedrijf in kennis in verband met diefstal van stroom. Tegen de eigenaar van de kwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt.

37 bekeuringen bij snelheidscontrole

HALSTEREN: De politie hield tussen 09.45 uur en 13.00 uur een snelheidscontrole aan De Eendrachtsweg. Van de 942 passanten waren er 37 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 119 km/u, terwijl hier 80 km/u is toegestaan.

Snelheidscontrole

BERGEN OP ZOOM: Tussen 14.00 uur en 15.40 uur zijn er 1249 voertuigen gecontroleerd. Hiervan waren er 174 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u, terwijl hier een maximum van 50 km/u geldt.

Man steelt auto voor neus van eigenaar

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond omstreeks 18.00 uur was een 37-jarige man uit Lopik aan het werk in de straat Tussen-de-Markten, toen hij nog even iets moest ophalen. Hij stapte uit zijn auto en liet de sleutels in het contact zitten. Toen hij terugliep zag hij een man in zijn auto springen en wegrijden. Het gaat om een grijze Mazda 626 met kenteken VX-56-PB. De politie heeft aangifte opgenomen van de eigenaar van de auto en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na inrijden op familielid

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagavond kreeg de politie melding van een mishandeling. Een 17-jarige jongen uit Bergen op Zoom stond met een aantal bekenden aan de Vesaliuslaan, toen een familielid met een auto kwam aanrijden en op het groepje inreed. De jongens konden op tijd weg springen om een aanrijding te voorkomen. Bij thuiskomst kwam het tot een confrontatie tussen de partijen waarbij de man de jongen met een mes probeerde te steken. De politie heeft aangifte opgenomen van de 17-jarige jongen en heeft de auto in beslag genomen voor onderzoek. De 50-jarige verdachte meldde zich later op de avond bij de politie, omdat hij op zoek was naar zijn auto. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Ook heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld en worden er getuigen gehoord.

Vier personen aangehouden in bezit van softdrugs

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdagochtend een auto aan op de Antwerpsestraatweg. In de auto werd 400 gram softdrugs aangetroffen. De inzittenden zijn aangehouden. De 19-jarige vrouw en de 22-jarige man uit Belgie en een 22-jarige man uit Gorinchem en de 22-jarige man uit Bergen op Zoom zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Tegen het viertal zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht dinsdag op woensdag is er aan de Van Beethovenlaan een auto weggenomen. Het gaat om een witte Opel Kadett met kenteken YB-41-YD. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Man aangehouden na mishandeling

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag ontstond er een vechtpartij in de straat Tussen-de-Markten. Een 25-jarige man uit Ossendrecht was met een bekende aan het winkelen, toen hij door een onbekende man in het gezicht werd geslagen. De 39-jarige man uit Roosendaal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij verklaarde dat de aangever zijn jas droeg, die even tevoren uit zijn auto was ontvreemd. De politie heeft de verdachte na verhoor in vrijheid gesteld en onderzoekt de zaak verder.

Verdachte aangehouden voor mishandeling

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdagmiddag een 29-jarige man uit Oudenbosch aan voor bedreiging en mishandeling van zijn 20-jarige vriendin uit Roosendaal. De verdachte zou geprobeerd hebben zijn vriendin van de trap af te duwen. Ze hield hieraan zichtbaar letsel over, onder andere blauwe plekken. De vrouw deed aangifte en de politie hield hem aan.

Man aangehouden met 80 gram hasj

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op woensdag op de Antwerpsestraat een 28-jarige man aan voor softdrugsbezit. De man bleek bij controle 80 gram hasj bij zich te hebben. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en de drugs zijn in beslag genomen. Hij is na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Jongeren gooien met stenen naar autos

ROOSENDAAL: Op woensdagmiddag kreeg de politie melding van een opstootje aan de Anthonie van Dijckstraat. Ter plaatse bleek dat een groep jongeren met stenen naar een auto had gegooid. Toen de eigenaresse hier iets van zei ontstond er een felle discussie. De politie hield een 14-jarige jongen uit Roosendaal aan voor baldadigheid. Hij is meegenomen voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak verder.

Auteur: Inge Rijgersberg