Ingezonden persbericht


Nieuw hypotheekkantoor 'Googled' als een zoekmachine in hypothekenland Vennink Hypotheken & Verzekeringen opent deuren

Eindhoven heeft er sinds 1 mei een nieuw hypotheekkantoor bij: Vennink Hypotheken & Verzekeringen. Eigenaar en oprichter is een bekende in het vak: Gerard Vennink. "We hebben een uitstekende zichtlocatie gevonden in de Kronehoefstraat 64b, aan de rondweg mét parkeergelegenheid op eigen terrein. En dat met een mooi uitzicht op het Marconiplein", vertelt Gerard. Een gesprek over zijn nieuwe kantoor en het vak van hypotheekadviseur.

Gerard Vennink werkt al ruim twintig jaar in het vak. De laatste jaren werd de behoefte aan een eigen kantoor steeds groter. "De vrijheid van adviseren kwam steeds meer onder druk te staan. Ik vind juist dat een advies voor de klant neutraal en onafhankelijk moet zijn." Bij Vennink Hypotheken & Verzekeringen is de kwaliteit van het advies gewaarborgd, onder meer door de permanente educatie. "We zijn aangesloten bij de stichting Erkend Hypotheekadviseur en we voldoen aan de hoge eisen van de nieuwe Wet Financiële Dienstverlening: een soort keurmerk."

Soort Google voor hypotheekmarkt
Een goed hypotheekadvies sluit aan op de persoonlijke situatie, vertelt Gerard. "Ik vraag door naar de wensen en toekomstplannen. Samen met de klant bekijken we de mogelijkheden en er wordt inzichtelijk gemaakt welk product en aflosvorm het beste aansluit op de wensen. In ons onafhankelijke financiële softwareprogramma zijn maar liefst 52 banken en instellingen opgenomen. Zodat we écht alle geldverstrekkers zichtbaar kunnen maken. Eigenlijk zijn we een soort Google, een zoekmachine voor de hypotheekmarkt. Aangevuld met deskundigheid en ervaring."

Onafhankelijk advies
Het is belangrijk om door alle cijfers het zicht op de concrete situatie niet te verliezen. "De klant moet weten waarom hij voor een bepaald product kiest en welke financiële gevolgen dat heeft." Maar niet alleen cijfers zijn van belang. "Ik verkoop geen product maar geef een onafhankelijk advies. Als hypotheekadviseur leef ik me in de situatie van de klant in en daar pas ik mijn advies op aan: het gaat om maatwerk."

Verzekeringen onder de loep
Een ander onderdeel van het nieuwe kantoor zijn verzekeringen. "Dat ligt in het verlengde van hypotheken. Wie een hypotheek afsluit, krijgt daar automatisch mee te maken. Ook hier kijken we samen met de klant naar de risico's die er zijn en geven we onafhankelijk advies."

Hypotheekwinkel-formule
Gerard wil dat zijn kantoor een laagdrempelige uitstraling heeft. Gerard: "Zowel bestaande klanten als geïnteresseerden kunnen gewoon binnen lopen voor een praatje en een kopje koffie. We hebben een hypotheekwinkel-formule voor ogen. Het hoeft niet altijd over hypotheken te gaan als je hier binnenloopt. Korte lijnen, persoonlijk contact en openheid." Het open, transparante karakter komt ook terug in het interieur van het kantoor: ruimtelijk en veel glas. Gerard: "En genoeg kamers om uit te breiden! Maar dat is toekomstmuziek!" Vennink Hypotheken & Verzekeringen ligt aan de Kronehoefstraat 64b in Eindhoven, telefoonnummer (040) 219 84 74.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Vennink Hypotheken & Verzekeringen, telefoonnummer (040) 219 84 74. Beeldmateriaal wordt digitaal aangeleverd. Suggestie fotobijschrift: "Gerard Vennink en Djaranda van der Loo in het nieuwe kantoor: open en transparant." Eindhoven, . augustus 2006

---- --