Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 23 augustus

BREDA, 23 augustus 2006

Twee aanhoudingen na drugsgebruik

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag kort na 12.00 uur twee personen aangehouden op een parkeerterrein aan de Oude Terheijdenseweg. Het gaat om een 47-jarige man en een 49-jarige vrouw, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats. Een beveiliger had gezien dat de man in een auto drugs gebruikte en waarschuwde de politie. In de auto werden behalve drugs ook diverse goederen en een tas met inbrekerswerktuig aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de spullen. Beide personen zijn in verzekering gesteld, de 47-jarige man staat te boek als veelpleger.

Winkeldieven gepakt

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.15 uur een 39-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man stal in een winkel aan de Eindstraat twee digitale fotocamera´s, maar werd betrapt. Na verhoor kon de man weer, met een proces-verbaal op zak, naar huis.

BREDA: In een warenhuis aan de Karrestraat werd een 35-jarige Bredase aangehouden. Dat was rond 14.00 uur. Zij probeerde lingerie te stelen door de beveiligingslabels eraf te halen in een paskamer. Een oplettende beveiligingsmedewerker zag dat, hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. Na verhoor kon ze na het betalen van een transactie van 140 euro naar huis.

Fransman aangehouden na diefstal koffertje

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag een 28-jarige Fransman zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde kort voor 16.30 uur op de Gageldonkseweg. De man fietste verdacht met een attachékoffertje op het stuur waarna een agent, die na zijn dienst onder weg was naar huis, besloot de man aan te houden. Het koffertje met kantoorpapieren bleek later door de man gestolen te zijn uit een winkel aan de Valdijk in Prinsenbeek en was eigendom van een medewerker van de winkel. De Fransman is in verzekering gesteld, het koffertje is terug bij de rechtmatige eigenaar die nog niet wist dat zijn kofffertje gestolen was.

Bredase vechtersbaas aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagnacht rond 01.30 uur op de Luikstraat een 20-jarige Bredanaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij samen met enkele anderen dinsdagavond rond 21.30 uur een 23-jarige Bredanaar had mishandeld aan Tielrodestraat. Het slachtoffer had ruzie met de verdachte gekregen op de kermis in Oosterhout, waarna de 20-jarige Bredanaar de man is gaan zoeken in Breda. Hij is in verzekering gesteld. De twee kennen elkaar.

Tilburgers proberen stoel in brand te stichten

BREDA: De politie heeft dinsdagnacht twee Tilburgers van 21 en 23 jaar rond 01.50 uur aangehouden. Ze probeerden op het Van Coothplein een stoel brand te steken, maar hadden niet gerekend op een getuige die de politie belde. Agenten konden op basis van de beschrijving van de getuige het tweetal even later op de Chasseingel in de kraag grijpen, nadat zij zich verstopt hadden achter een bosje. Het tweetal is na verhoor woensdag weer op vrije voeten gesteld. Ze verklaarden onder invloed van alcohol uit baldadigheid te hebben gehandeld.

Drie Bredanaars aangehouden na fietsendiefstal

BREDA: Drie Bredanaars van 16, 17 en 18 jaar zijn dinsdagnacht rond aangehouden op het Stationsplein op verdenking van diefstal van een fiets. De politie werd gewaarschuwd door de collega´s van het Spoorwegpolitie die de diefstal op camerabeelden kon zien. Toen de agenten het drietal aanhouden, liepen ze over de Stationsweg met een damesfiets waarvan het achterwiel op slot was. De 16-jarige jongen heeft de diefstal later bekend, de andere twee jongens zouden geen echte rol van betekenis gespeeld hebben. Het drietal is na verhoor woensdagochtend heengezonden.

Bredanaar aangehouden met gestolen identiteitskaart

BREDA: De politie heeft dinsdagnacht kort voor 06.00 uur op de Sophiastraat een 35-jarige Bredanaar aangehouden die zich verdacht ophield. Hij bleek nog een boete te hebben openstaan waarna hij werd aangehouden. Bij fouillering werd op hem een identiteitskaart aangetroffen van een 85-jarige Bredase die vorige week donderdag aangifte had gedaan van diefstal van haar portemonnee uit haar tas toen ze in een winkel aan de Ginnekenweg stond. De Bredanaar is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van diefstal dan wel heling van de identiteitskaart.

Man zwaar gewond bij verkeersongeval Rijsbergen

RIJSBERGEN: Bij een verkeersongeval op de Bredaseweg is woensdag kort voor 12.00 uur een 26-jarige man uit Spijkenisse zwaar gewond geraakt. De man zat samen met zijn vrouw (leeftijd onbekend) en hun tweejarig zoontje in de auto. Hij wilde vanaf de parallalweg de hoofdrijbaan van de Bredaseweg oprijden, maar verleende daarbij geen voorrang aan een vrachtwagen, bestuurd door een 39-jarige man uit Heerenveen, die in de richting Zundert reed. De man is opgenomen in het Amphia Molengracht en ligt op de afdeling intensive care. Zijn vrouw is met onbekend letsel na het ongeval ook naar dat ziekenhuis gebracht, maar kon daar later weer vertrekken. Het jongetje is met de schrik vrij gekomen.

Auteur: Andre van den Hul