Gemeente Papendrecht

24 augustus 2006

Nieuwe luchtmetingen riolering Ketelweg
Nieuwe metingen op woensdagavond (23 augustus) bij het riool langs de Ketelweg bevestigden de aanwezigheid van vluchtige stoffen die echter, gelet op de gemeten waarden, geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid.
Woensdag 23 augustus werd bij vervanging van het riool langs de Ketelweg olieverontreiniging geconstateerd. De concentraties van de stoffen waren zodanig laag dat er geen direct gevaar voor de volksgezondheid bestond. Toch besloten de opdrachtgevers - gemeente Papendrecht en Waterschap Rivierenland - voor de zekerheid tot nader onderzoek.
Om eventuele risico's voor de werknemers die aan het rioolsysteem werken uit te sluiten, besloten gemeente en Waterschap de komende dagen ook extra metingen uit te voeren.

Sluiting zomerseizoen zwembad De Hooght, eerste lustrum hondenzwemmen Zondag 3 september van 16.00 tot sluitingstijd 17.00 uur mogen honden met hun baasjes weer in het middenbad zwemmen. De honden kunnen op die manier genieten van het laatste uurtje van het buitenbad seizoen 2006. Wie zijn/haar hond vooraf inschrijft bij de kassa van het zwembad, ontvangt na afloop een hondenzwemdiploma. Inschrijven is mogelijk tot donderdag 31 augustus. De Voor de eerste tachtig ingeschreven honden stellen dierenspeciaalzaken De Lange uit Papendrecht en Dobey en Muezza uit Alblasserdam verschillende mooie en leuke cadeautjes beschikbaar.
Meer informatie is verkrijgbaar bij de kassa van het zwembad of telefonisch via 078-6151436. Zie ook
http://www.papendrecht.nl./zwembad
Het seizoen in het binnenbad is maandag 21 augustus 2006 weer begonnen.

Aqua fit in zwembad De Hooght
De conditie verbeteren door oefeningen in het water. Dat kan sinds 21 augustus weer met de verschillende vormen van Aqua fit. Met gebruikmaking van de weerstand van het water worden met verschillende conditionele oefeningen spiergroepen getraind, waardoor uithoudingsvermogen en spierkracht verbeteren. De muziek heeft bij alle Aqua fit activiteiten een ondersteunend en sfeerverhogend karakter.

De verschillende vormen van waterfitness op een rij: Aqua joggen: de deelnemers zwemmen niet, maar lopen in het water met een speciale wet-belt, zonder de bodem te raken. Een prettige en pittige manier om te werken aan fitheid en vetverbranding, vooral voor ouderen en tijdens revalidatie.
Aqua Robic en Aqua Kick zijn conditietrainingen in ondiep water met lenigheid, vetverbranding, conditie en coördinatievermogen als resultaat.
M.B.V.O.: Meer bewegen voor ouderen bestaat uit zgn. mobiliserende oefeningen. Door de opwaartse druk van het water lijkt het lichaam iets lichter en beweegt het onbelast. De oefeningen zijn er op gericht het gehele lichaam soepel en in goede conditie te brengen en te houden.

Aqua joggen Aqua Robic Aqua kick M.B.V.O.
Maandag: 19.30 tot 20.15 20.15 tot 20.45 Dinsdag: 10.00 tot 10.45 09:15 tot 09.45 Woensdag:
20.30 tot 21.00
Donderdag: 19.30 tot 20.15 20.15 tot 20.45 11.00 tot 11.30

Meer informatie is verkrijgbaar aan de kassa van het zwembad, telefonisch via 078-6151436 of via de website
www.papendrecht.nl/zwembad