Hagemeyer



PERSBERICHT

Hagemeyer betreedt de Belgische markt

Hagemeyer, één van de leidende internationale distributeurs van elektrotechnische en niet- elektrotechnische producten en materialen voor de bouw en de industrie, maakt vandaag bekend een principeovereenkomst te hebben bereikt over de acquisitie van BREVA, een groothandel en distributeur van elektrotechnische materialen en Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in België.

BREVA heeft haar hoofdkantoor in Zonhoven in België en realiseerde een omzet van meer dan 40 miljoen in 2005. Circa 70% van BREVA's omzet wordt gerealiseerd in het industriële segment, waardoor BREVA beschouwd mag worden als één van de belangrijkste spelers in dit segment in België. De onderneming heeft vier verkoop- en servicevestigingen in Vlaanderen en één in Wallonië.

De acquisitie zal worden gefinancierd uit Hagemeyers bestaande kredietfaciliteiten.

Rudi de Becker, CEO van Hagemeyer: "Wij zijn blij BREVA te kunnen verwelkomen als nieuwste lid van de Hagemeyer Groep. BREVA bedient voornamelijk het industriële segment en zal ons helpen onze groei in dat marktsegment te versnellen. Dit is één van onze belangrijkste strategische prioriteiten. Deze nieuwe acquisitie verschaft ons een uitstekende toegang tot de Belgische markt en zal ons ook in staat stellen de Belgische vestigingen van onze internationale industriële klanten te bedienen. BREVA is een succesvol bedrijf met een uitstekende reputatie en getalenteerd management. Wij zien uit naar onze toekomstige samenwerking."

De overname is afhankelijk van de uitkomst van een due diligence onderzoek dat momenteel plaatsvindt en formele goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting vóór eind oktober 2006 worden afgerond.

Naarden, 23 augustus 2006
HAGEMEYER N.V.
Raad van Bestuur

Voor nadere informatie: Emilie de Wolf
Investor Relations & Group Communications Tel. 035 6957676 www.hagemeyer.com / press@hagemeyer.com

Over het eerste halfjaar van 2006 realiseerde Hagemeyer een netto omzet van 3 miljard (gehele jaar 2005: 5,6 miljard) en had circa 17.600 werknemers. Meer dan 90% van Hagemeyers totale omzet wordt door haar kernactiviteit Professional Products en Services (PPS) gegenereerd. PPS richt zich op hoogwaardige business-to-business distributie van elektrotechnische producten en materialen, veiligheidsproducten en andere Maintenance, Repair en Operations (MRO) producten in circa 25 landen in Europa, Noord-Amerika en Azië-Pacific. De overige omzet wordt gerealiseerd door de Agencies/Consumer Electronics (ACE) activiteiten, die in Nederland en Australië consumentenelektronica en merkproducten distribueren en luxe producten in een aantal landen in Azië. Het hoofdkantoor van Hagemeyer is gevestigd in Naarden, Nederland.


---- --

HAGEMEYER N.V. RIJKSWEG 69, POSTBUS 5111, 1410 AC NAARDEN, NEDERLAND TEL (035 6957676, FAX 035 6944396 E-MAIL INFO@HAGEMEYER.COM /WWW.HAGEMEYER.COM