Trend: terug naar de roots


Sieradendesigners passen zich daarbij aan

DEN HAAG, 20060824 -- Als tegenreactie op de voortschrijdende globalisering keert de mode komend najaar terug naar de roots. Veel modeontwerpers gebruiken typisch nationale elementen om hun kleding weer 'herkenbaar' te maken. Uiteraard passen sieradendesigners zich daarbij aan - en uiteraard staan dus ook op www.apartesieraden.nl voor komend seizoen talrijke 'etnische' en 'natuurlijke' juwelen.

Pre-Colombiaans
Een lijn topstukken in de collectie van www.apartesieraden.nl, die nú al on line verkrijgbaar is, wordt gemaakt door een Duitse edelsmid. Het gaat om exacte kopieën van pre-Colombiaanse juwelen; stukken die te zien zijn in het nationale museum in Bogotá, de hoofstad van Colombia. Motieven als kikkertjes, strakke poppetjes en organische blaadjes zijn uitgevoerd in verguld metaal. Er zijn zowel colliers als oorsieraden, voor prijzen die ónder de ¤ 100,- blijven. En dat voor zulke bijzondere stukken!

Natuurlijke materialen
Terug naar de roots betekent ook: een hang naar pure, eerlijke materialen. Plastic is uit, natuurlijke materialen zijn in. Op www.apartesieraden.nl getuigen daarvan onder andere een prachtig paar zwaar zilveren manchetknopen met diepzwart ebbenhout, en een organisch gevormde hanger met stukjes parelmoer (zo uit de zee), onyx (zo uit de grond) en hout (zo uit het bos).

'Echte' olijftakken
Een van de topstukken is bovendien een collier dat er letterlijk uitziet alsof je olijftakjes om je hals hebt. Sinds de oudheid staan olijven al symbool voor voorspoed. Voor de oude Grieken was de vrucht een teken van vrede en overwinning (de olijftak). Niet zo gek dus, dat deze 'vorm' nu terugkeert in juwelen. Het afgebeelde collier is gemaakt van handgepatineerd brons met dieppaarse zoetwaterparels. Niet goedkoop (¤ 299,-), wel héél apart!

Italiaanse zonsopgang
Uit Italië komen bijzondere hangers van streepagaat in alle kleuren van ... de zon! Ze worden gedragen aan een gevlochten, roodleren koord - een materiaal dat een prachtig contrast vormt met het zilver van de hanger. Dit sieraad past perfect bij de kleuren van de Nederlandse herfst. En ook in dit geval zal de prijs geen beletsel zijn: de hanger inclusief het collier kost maar ¤ 39,-.

www.apartesieraden.nl
Apartesieraden.nl is Nederlands eerste en enige internetgalerie in bijzondere sieraden. Deze worden stuk voor stuk met de hand gemaakt door internationale goud- en zilversmeden. Per sieraad worden maximaal 10 exemplaren verkocht in Nederland. Er is geen fysiek verkooppunt.
Uitbater van de website is Paparelle B.V. uit Den Haag.

Voor meer informatie: www.apartesieraden.nl





Ingezonden persbericht