Gemeente Harderwijk


Tijdelijk zanddepot

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om de verleende vrijstelling van de voorschriften van het bestemmingsplan Vergroting werkgebied Lorentz 1990 te verlengen met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijk Ordening voor een periode van 2 jaar voor het aanleggen van een zanddepot op de hoek van de Daltonstraat en de Newtonweg.

Het plan ligt tot en met 4 oktober 2006 ter inzage in de Stadswinkel bij het loket Bouwzaken. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen dit voornemen schriftelijk zijn bedenkingen kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 437.

Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor: - Van Geunslaan ter hoogte van nummer 30: 1 boom - Cort van de Lindenlaan: 8 bomen met herplant van 3 bomen. - Mecklenburlaan 25: 2 eiken

Deze besluiten liggen voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking, te weten tot en met 6 oktober 2006 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Informatie: Stadsbeheer, tel. 411 333.

Nieuwe bouwaanvragen

Er zijn aanvragen om lichte bouwvergunning ingekomen voor: - Slauerhoffstraat 1: uitbreiden woonwagen
- Salentijnerhout 2: overkapping

Er zijn aanvragen om reguliere bouwvergunning ingekomen voor: - Rietgorsmeen 38: uitbreiden woning en plaatsen éénzijdige nokverhoging

Er is een aanvraag om sloopvergunning ingekomen voor: - Vischmarkt 30-32: verwijderen asbest (dakbeschot)

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Bouwvergunningen

Er zijn lichte bouwvergunningen verleend voor:
- Stadsdennenweg 21: gevelwijziging en interne vergroting woning - Waltorenstraat 3: verwijderen dragende muren en aanbrengen stalen balk

Er zijn reguliere bouwvergunningen verleend voor: - Celsiusstraat 21: kantoor
- Rooseveltlaan 18: uitbreiden woning
- Pontanuslaan 2: verbouwen pand t.b.v. huisartsenpraktijk - Strandboulevard Oost 1: tribune

Iedere belanghebbende kan tegen bovengenoemde besluiten binnen 6 weken nadat het besluit aan de aanvrager is bekendgemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het college.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 352.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art. 19 lid 3 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van: 24 augustus 2006 t/m 5 oktober 2006 - Bruggestraat 49: kantoor vestigen op gehele begane grond

De aanvragen en ontwerp-besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kan een ieder tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.

Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via vrijstelling

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van art 15 WRO vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:

Ter inzage van 24 augustus 2006 t/m 7 september 2006: - Donkerstraat 61: bovenverdieping gebruiken voor opslag

De stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel. U kunt binnen de inzagetermijn schriftelijk of mondeling uw zienswijze kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen, kunt u een afspraak maken via tel. 411 352.

Informatie afd. Bouwzaken, tel. 411 250

Rectificatie bouwvergunning

Op 10 augustus is melding gemaakt van een ingekomen aanvraag om reguliere bouwvergunning voor het vernieuwen woning op het perceel Molenweg 24. Dit moet zijn Molenweg 22.

Milieumelding Stadhuis

De gemeente heeft een melding op grond van de Wet milieubeheer ingediend voor kantooractiviteiten aan de Havendam 56. Voor het Stadhuis gelden landelijke voorschriften. De gemeente hoeft geen milieuvergunning aan te vragen. Zienswijze indienen is niet mogelijk.

Informatie: tel. 411 401.