Gemeente Zwolle
Gezamenlijk Ruiken aan Gras

Datum uitgave: 08/23/2006
Van woensdag 23 augustus tot en met vrijdag 25 augustus 2006 wordt voor de tweede keer de GRAS-week georganiseerd. GRAS staat voor Gezamenlijk Ruiken Aan Studeren en heeft tot doel om aankomende eerstejaarststudenten te laten kennismaken met het Zwolse studentenleven. Ongeveer 350 aankomend studenten hebben zich verzameld op het Grote Kerkplein om in drie dagen Zwolle te leren kennen.
De komende drie dagen worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waar de deelnemers zelf een selectie uit kunnen maken. Zo kunnen ze zelf kiezen met welke aspecten van het studentenleven ze kennis willen maken. Woensdag staat in het teken van kennismaking, donderdag is het de dag van de Zwolse studentenverenigingen en vrijdagavond 25 augustus wordt de GRASweek afgesloten met een groots feest op het Grote Kerkplein. De organisatie van de GRASweek nodigt iedereen uit om op vrijdag de 25e om 19.30 uur te komen kijken naar de optredens van: Pete Philly, The Sheer en The Infadels. Ook de gemeente Zwolle is in het programma vertegenwoordigd.

Etentje college B&W
Woensdagavond om 18.00 uur zijn de eerstejaars studenten van harte welkom om een hapje te eten met de burgemeester, de wethouders en de raadsleden van de Gemeente Zwolle. De 350 deelnemers van de GRASweek kunnen vanaf 18.00 uur aanschuiven bij het gemeentebestuur van Zwolle en tijdens het eten de bestuurders van hun studiestad leren kennen.

Voorlichtingsactie
Net als vorig jaar, organiseert de Brandweer ook dit jaar een voorlichtingsactie rondom de brandveiligheid in studentenhuizen. De demonstratie vindt plaat op 23 augustus van 12.00 tot 15.00 uur en op 25 augustus tussen 19.00 en 21.00 uur op het Grote Kerkplein in Zwolle. De actie is bedoeld om studenten bekend te maken met verschillende onveilige situaties. Om de situaties zo realistisch mogelijk weer te geven worden twee containers ingericht als studentenkamer. In de eerste container kunnen studenten ervaren hoe het is om een kamer vol rook te moeten ontvluchten. Medewerkers van de brandweer geven daarbij tips over hoe je het beste kunt handelen als dit je overkomt. Daarnaast wordt in de tweede container de meest brandgevaarlijke situaties nagebootst. Studenten krijgen de mogelijkheid vragen te stellen over de veiligheid van hun eigen studentenkamer.
Kijk voor het hele programma en de meest actuele informatie over de GRASweek op: www.grasweek.nl.
Zie ook:
Grasweek Zwolle

Bron: afdeling Communicatie