Gemeente Zwolle
Gemeente controleert hondenbezitters

Datum uitgave: 08/23/2006
Het team Milieuhandhaving van de gemeente controleert de komende weken of hondenbezitters in Zwolle Zuid en Assendorp zich houden aan de regels voor het uitlaten van hun hond. Bij constatering van een overtreding wordt een proces-verbaal opgemaakt, met een boete van ¤ 50,00. Laat u uw hond uit op een speelplaats, dan is de boete hoger, namelijk ¤ 75,00.
Uitlaatregels

Binnen de bebouwde kom geldt een aanlijnplicht. Honden mogen alleen loslopen op de losloopterreinen. Hondenbezitters moeten binnen de bebouwde kom ook zelf de uitwerpselen van hun hond opruimen. Uitzondering hierop zijn de hondenlosloopterreinen en groenstroken met bosschages. Kinderspeelplaatsen buiten de bebouwde kom, de binnenstad en de winkelcentra, voetgangerszones en voetgangersgebieden voor musea, schouwburgen en bioscopen zijn verboden gebied voor honden. Deze regel geldt niet voor bewoners van deze gebieden.

Meer informatie?
In de hondenkaart vindt u een overzicht van alle hondenlosloopterreinen en hondenhaltes in Zwolle. De kaart is gratis af te halen bij het gemeentelijke Informatiecentrum (in het Stadhuis) en bij de wijkservicepunten.

Bron: afdeling communicatie