Living city

Jaarbeurs en Living City Property Performance gaan samenwerken

Jaarbeurs en Living City Property Performance zullen de komende jaren intensief gaan samenwerken. De twee partners hebben de handen ineen geslagen voor de herontwikkeling van het Jaarbeursterrein-Noord en het Beatrixgebouw. Living City Property Performance is de onderneming die Joop van den Ende heeft opgericht met vastgoedentrepreneur Hans van Tartwijk. Het ontwikkelingsplan rond de Jaarbeurs in Utrecht is één van de eerste concrete projecten van de nieuwe onderneming, die zich vooral richt op de integrale ontwikkeling van vastgoedlocaties rond theaters in steden.

Het gebied rond de Jaarbeurs in Utrecht zal een uitgebreide gedaanteverwisseling ondergaan. De komende jaren zal er, in samenwerking met de gemeente, worden gewerkt aan een nieuwe invulling. Inzet van de planvorming is de ontwikkeling van een levendig, openbaar toegankelijk gebied. Voor deze herontwikkeling heeft de Jaarbeurs met reden het in entertainment-omgevingen gespecialiseerde Living City Property Performance in de arm genomen. Samen met Living City Property Performance zal de Jaarbeurs een programma voor de herontwikkeling opstellen. Uitgangspunt van de plannen is om een theater met 1800 stoelen te ontwikkelen, aangevuld met diverse voorzieningen voor kunst, cultuur, leisure en entertainment, alsmede voorzieningen voor wonen en werken. Op het direct aangrenzende terrein moeten verder ook een megabioscoop, een casino en een hotel een plaats gaan krijgen, een ontwikkeling die door derden wordt gerealiseerd. Het Beatrixgebouw zal worden herontwikkeld tot een spectaculaire, multifunctionele bestemming voor de stad Utrecht. De beoogde projecten zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de versterking van de positie van de Jaarbeurs als toonaangevende beurs- en congresbestemming.

De herontwikkeling van de Jaarbeurslocatie past naadloos in het concept dat Joop van den Ende en Hans van Tartwijk voor ogen hadden bij de opzet van Living City Property Performance. In de onderneming brengt Joop van den Ende zijn kennis en ervaring in op het gebied van de ontwikkeling van theaters in Europa. Hans van Tartwijk is als één van de partners van Trimp & Van Tartwijk Property Development al vele jaren actief in vastgoedontwikkeling.

Nieuwe invalshoek
Met Living City Property Performance bundelde het duo die expertise met een nieuwe invalshoek: de ontwikkeling van stedelijke vastgoedlocaties rond theaters. In de visie van Joop van den Ende en Hans van Tartwijk kan een theater de stedelijke infrastructuur een belangrijke impuls geven. Door de grote bedrijvigheid die inherent is aan dergelijke locaties kan de stedelijke dynamiek worden geoptimaliseerd door in de nabijheid van die theaters te kiezen voor een multifunctionele invalshoek. Daarbij denkt Living City Property Performance aan een brede invulling van functies, zoals kantoren, woningen, winkels, horeca en parkeren.

Arie Brienen: 'Reeds sinds 1998 werken wij intensief samen met Joop van den Ende. Het kwaliteitsverbetering programma van de Jaarbeurs heeft door deze samenwerking een enorme impuls gekregen. De stelling van Joop van den Ende dat 'elke bezoeker moet worden beschouwd als belangrijkste bezoeker van die dag', wordt door de gehele Jaarbeurs organisatie (onder andere Jaarbeurs Service Academie) in de praktijk gebracht.'

Joop van den Ende: 'De aankoop en verbouwing van theaters over de gehele wereld heeft mij geleerd anders te kijken naar de ongekende mogelijkheden van theaters in relatie tot hun directe omgeving, waarin mensen wonen, flaneren, dineren en werken. Ik geloof in de ontwikkeling van nieuwe theaters in een inspirerende omgeving, op een manier die verrijkend is voor het theaterpubliek in Europa. Ook in Utrecht gaan we volgens die filosofie aan de slag.'


-----

Redactie: als u meer wilt weten over dit persbericht, kunt u contact opnemen met Jaarbeurs BV, de heer Arie Brienen, telefoon 030 - 295 52 71 of Living City Property Performance BV, de heer Alexander Lubberhuizen, telefoon 020 - 575 23 00. Foto is rechtenvrij verkrijgbaar via het ANP net. Fotograaf is Roy Beusker.