Politie Zeeland


---

Z-3186-2006 Hennepkwekerij aangetroffen
Delta Nuts heeft aangifte gedaan van diefstal van electriciteit uit een pand aan de Willemsweg in Schoondijke.
In het pand werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en er was met de electriciteitsmeter geknoeid. In de woning werden 150 planten aangetroffen die rijp waren voor oogst. Alle planten en benodigdheden tbv de hennepkwekerij werden vernietigd. Doordat de hennepkwekerij in werking was is er waterschade in de woning ontstaan. Er is nog geen verdachte aangehouden.

O-3187-2006 Aanrijding ter hoogte van wegwerkzaamheden
Omstreeks 12.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden ter hoogte van het nieuw te bouwen spoorwegviaduct op de A58.
Een 21-jarige Middelburgse automobiliste remde af om 70 kilometer per uur te gaan rijden, zoals aldaar is voorgeschreven. De vrouw reed op de linkerrijstrook. Achter haar reed een personenauto die werd bestuurd door een 37-jarige man uit Oud Beijerland. Hij kon niet meer tijdig remmen en reed achterop de auto van de Middelburgse. Achter de auto van de man uit Oud Beijerland reed een auto die werd bestuurd door een 44-jarige Belgische vrouw uit Wilrijk. Deze auto reed weer achterop de auto uit Oud Beijerland. Alle auto's beschadigden door de aanrijding. Persoonlijk letsel deed zich niet voor.

O-3188-2006 Accu weg
Afgelopen zondag, rond 18.00 uur, parkeerde een 44-jarige Goese automobiliste haar auto op de Albert Joachimikade in haar woonplaats.
Toen zij, vanmiddag rond 15.00 uur, in haar auto stapte en weg wilde rijden, startte haar auto niet. Na enkele pogingen belde zij de wegenwacht. Een monteur kwam ter plaatse en opende de motorkap. Toen bleek waarom de auto niet wilde starten, de accu was verdwenen.
Aan de auto was geen braakschade te zien, het is niet bekend hoe de dief de auto is binnengekomen. De vrouw verklaart de auto wel goed afgesloten te hebben.

O-3189-2006 Aanrijding op N59
Vanmiddag rond 15.30 uur is een 26-jarige Goesenaar gewond geraakt bij een aanrijding op de N59 ter hoogte van Oosterland.
Door nog onbekende oorzaak raakte de 26-jarige, die in de richting van Zierikzee reed, op de verkeerde weghelft terecht. Hij reed door tot in de berm en kwam hier tot stilstand. Een tegenligger, een 50-jarige man uit de gemeente Veere, week uit voor de Goesenaar, maar schampte zijn auto toch nog. De auto van de 50-jarige tolde een paar keer in het rond en raakte een personenauto die achter de 26-jarige had gereden. Deze auto werd bestuurd door een 29-jarige Yersenaar. De tweede auto kwam tot stilstand middenop de rijbaan. Het verkeer is enige tijd via de parallelweg geleid, omdat de rijbanen gestremd waren. Het Forensisch Technisch Onderzoeksteam van politie Zeeland heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding. Toen de brokstukken waren opgeruimd en alle drie de auto's waren weggesleept (allemaal total loss overigens) werd de weg weer vrijgegeven. Dit was omstreeks 18.15 uur. De 26-jarige man is met, mogelijk, nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De andere twee betrokkenen kwamen, op een enkel snijwondje, dat met een pleister kon worden verholpen, na, met de schrik vrij.

---- --